Tači stigao u Hag! Tereti se za 100 ubistava

Autor: kosovo-online

Vesti

12.07.2020

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Kosova Hašim Tači stigao je u Hag gde će sutra biti saslušan pred Specijalnim tužilaštvom, javlja prištinska televizija Kljan Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači danas nije prisustvovao sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova kojim je predsedsavao kosovski premijer Avdulah Hoti.

"Prema našim izvorima Tači nije učestvovao na ovom sastanku, jer je oko 15 časova napustio aerodrom u Tirani kako bi stigao na sutrašnje saslušanje u Hag, gde će ga braniti britanski advokat Džefri Najs“, javlja TV Kljan Kosova.

U optužnici se navodi da su Tači, lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i drugi osumnjičeni za oko 100 ubistava.

Zločini predstavljeni u nacrtu optužnice uključuju stotine identifikovanih žrtava kosovskih Albanaca, Srba, Roma i političkih protivnika.

U decembru 2011. godine, švajcarski senator Dik Marti objavio je izveštaj Saveta Evrope u kome je navedeno nekoliko bivših vođa Oslobodilačke vojske Kosova koji su umešani u ratne zločine.

Skupština Kosova usvojila je zakon o osnivanju Specijalnog suda u avgustu 2015. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading