Šesti dan protesta: Mirno, bez većih incidenata

Autor: Republika

Vesti

12.07.2020

19:45 >> 22:48

Šesti dan zaredom demonstranti se okupljaju ispred skupštine Srbije u Beogradu.

Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Foto sa lica mesta

22.52 - Mirno ispred Skupštine, protestanti se polako razilaze

21.50 - Dvoje demonstranata preskočilo ogradu i otrčalo pred vrata Skupštine. Jedna devojka vikala "nećemo lopove" i  upućivala pogrdne uvrede na račun predsednika.

21.09 - Desničari u prvim redovima. Ispred metalne ograde, koja je postavljena na dnu stepeništa Narodne skupštine, prve redove zauzeli su desničari i vojni veterani. Oni pevaju patriotske pesme, pre svega o Kosovu i Metohiji. Pored njih je i grupa sa religijskim obeležijma, koja je podigla ikone i čitaju molitvu okupljenima.

21.00 - Okupilo se preko 300 ljudi, pored zgrade skupštine prazno

20.58 Mirna atmosfera, demonstranti skandiraju protiv predsednika Republike

Atmosfera ispred Narodne skupštine je mirna, a reakcije demonstranata svode se na zviždanje, uz sporadične psovke upućene predsedniku Republike. Protestu prisustvuju većinom mladi.

Stigli i opozicionari

Kod Skupštine su, inače, Dragan Ðilas, Borko Stefanović, Branko Miljuš, a mediji prenose da su viđeni i Zoran Lutovac i Janko Veselinović.

20.50 Građani dolaze u manjim grupama, prisustvo policije i dalje neprimetno

Građani dolaze iz pravca Trga Nikole Pašića u grupicama od po troje-četvoro, Većina nosi maske koje su propisane merama za borbu protiv virusa korona. Situacija je i dalje mirna, policijske snage se i dalje nalaze iza Narodne skupštine, kao i u Pionirskom parku.

TV Pink/printscreen
21.00

20.45 - Skupilo se oko 100 ljudi

20.25 - Do ovog trenutka ispred skupštine skupilo se nešto oko 50 ljudi

Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

19.30 - Demonstanti počeli okupljanje, blokiran bulevar. Skupilo se 30 do 40 ljudi

19.05  - Iza Skupštine Srbije policija raspoređuje snage opremljene za razbijanje demonstracija. Kao i prethodnih dana, osim Žandarmerije, tu se nalaze i pripadnici Čete konjanika, kao i jedinice sa službenim psima.

naxi
20.25

 

 

Komentari (0)

Loading