Profesor Trifunović otkrio kako huligani na protestima komuniciraju prilikom pravljenja nereda

Autor: kurir

Vesti

11.07.2020

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor dr Darko Trifunović gostujući na Kurir televiziji objasnio je kako huligani na protestima komuniciraju između sebe.

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY
Darko Trifunović

- Očigledno su među demonstratima bili prisutni određeni unapred dogovoreni signali za pozicioniranje i usmeravanje nereda - rekao je prof. dr Trifunović, a onda detaljno pojasnio:

- Koriste sleng iz 'Counter strike' video igrice, sa kojom su mladi jako dobro upoznati i znaju da to znači da se snage kanališu ka poziciji B. Ovo je još jedan znak kako su manevrisali demonstranti, jedan od vidova komunikacije po fala ga strategiji. Osmišljavanje znakova za signalizaciju je karakteristika vojnog delovanja, u pogledu grupisanja i prepoznavanja snaga u određenom prostoru - rekao je on.

Na kraju je Darko Trifunović zaključio - upravo nivo konsipartivnosti u organizaciji svega, odsustvo hapšenja kolovođa pre nereda ukazuje da su koordinatori koristili znakove i simbole a ne uobičajenu komunikaciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading