REPUBLIKIN RETROVIZOR! Korona virus, neredi u Beogradu i još mnogo toga: "Ove vesti su obeležile sedmicu za nama"

Autor:

Vesti

12.07.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bližimo se kraju ove nedelje, pa je pravo vreme da pogledamo unazad i vidimo koja su to dešavanja obeležila proteklu sedmicu.

Foto: Tanjug/AP/ST/N.PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Ova nedelja je za razliku od svih prethodnih prošla znatno pompezno. 

Srbija je ponovo ukrstila koplja sa nevidljivim neprijateljem. Iako se činilo, da će drugi talas biti znatno blaži zbog sticanja imuniteta i visokih temperaturi, zadesila nas je prava katastrofa.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Dnevno beležimo veliki broj obolelih od korona virusa, a isto toliko nažalos broj smrtnih slučajeva koji dnevno prelazi dvocifren broj. Kapacitet mesta u zdravstvenim ustanovama je sve manji, a broj zdravstvenih radnika sve umorniji.

Za više vesti o korona virusu koje su obeležile prošlu nedelju, pročitajte OVDE!

Iako smo već uveliko u epidemiji od korona virusa, u poslednjih nekoliko dana suočeni smo sa nemilim scenama koja se dešavaju u gradovima širom naše zemlje.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Demonstranti su izašli na ulice, pokušavaju da upadnu u državne institucije, policija vodi neumornu borbu u očuvanju reda i mira, povređenih ima na sve strane, a prestonica Srbije svakim danom sve više liči na grad koji izgleda kao da se u njemu vodi građanski RAT.  

Više informacija o "neredima u Srbiji i Beogradu" pročitajte OVDE i OVDE!

U svetu i regionu ništa bolja situacija. Broj zaraženih od korona virusa premašio 12.000.000, Amerika optužila Kinu da je diskredituje, Grčka zatvorila granice za srpske državljane, Rusi napravili probnu vakcinu protiv Kovida-19, Hrvatska dobila novog predsednika, u Nemačkoj povećan broj nezaposlenosti a Melburn u Australiji proglasio šestonedeljni karantin.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Sve vesti iz rubrike "SVET" koje su obeležile prošlu nedelju, možete pročitati OVDE!

Osim što je Rodžer Federer isprozivo našeg najboljeg i svetskog tenisera Novaka Đoković, te da je Partizan ostao bez trenera, odosno da je Andrea Trinkijeri raskinuo ugovor. 

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Jedna od zvučnijih vesti koja je obeležila nedelju za nama iz sveta sporta bila je i ta, da je popularni fudbaler Kristjano Ronaldo popio pedalu od jedne prelepe ruske manekenke.

Sve vesti iz sveta sporta možete pronaći jednostavnim klikom OVDE!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading