VUČIĆ I HOTI OČI U OČI! Sudbina Kosova je u pitanju - Brisel posreduje u jakom važnom sastanku!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.07.2020

14:09 >> 14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijalog Beograda i Prištine kome posreduje EU biće nastavljen sutra u Briselu u formi video konfrencije, najavila je Evropska služba za spoljne poslove.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

”To će biti prvi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga od 2018. godine, a nastaviće se fizičkim sastankom u Briselu 16. jula”, navode u EEAS.

U saopštenju Evropske spoljnopolitičke službe navodi se da će domaćini videokonfrencije u nedelju biti šef diplomatije EU Žozep Borel i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.


Dodaje se da će se video putem u konferenciju iz Beograda uključiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a iz Prištine premijer Avdulah Hoti.

”Dijalog će početi u 10 časova. Šef diplomatije EU Borel će se obratiti kratkom izjavom pred početak konferencije, a specijalni predstavnik Lajčak će izjavom sumirati konferenciju na kraju sastanka oko 15 časova”, navodi u saopštenju EEAS.

Izjave i video sastanak će biti obezbeđeni putem Evropskog audiovideo servisa pošto je medijima ograničen pristup EU institucijama zbog mera protiv kovid 19.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Darenzi

11.07.2020 14:31

Bitan sastanak za Srbiju, samo ne prihvatati ultimatume nikalkve, nasa drzava ima dostojanstvo.

Ivana

11.07.2020 14:48

Ovaj sastanak je izuzetno važno za sudbinu KiM, Srbija se danas cela razvija i gradi, to je ono što će nas ekonomski ojačati.

Sanja

11.07.2020 16:26

Susret od kog se zaista mnogo očekuje.

Soja

11.07.2020 17:25

Važan sastanak za Srbiju i rešavanje pitanja KiM.