SPPS: Policija deluje nestranački

Autor:

Vesti

10.07.2020

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sindikat policije i policijskih starešina objavio je novo saopštenje o radu policije na protestima i naveo da pripadnici MUP-a samo rade svoj posao i nisu stranački nastrojeni.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Foto: Ilustracija

Njihovu objavu prenosimo u celosti:

- Da policija samo radi svoj posao i u trenucima kada je njenim pripadnicima ugrožen život, dokaz je delovanje kolega prilikom jučerašnjih (mirnih) građanskih demonstracija.

To je pravi odgovor onima koji su naše kolege optuživali da su tokom divljanja huligana prethodna dva dana štitili režim, političare na vlasti, određene partije. Jučerašnjim (ne)postupanjem sve te zlonamerne tvrdnje su demantovane, jer provokacija nije bilo, nije bilo kamenica, suzavca, flaša, fizičkih nasrtaja na pripadnike bezbednosti pa nije bilo ni intervencija kolega.

Ono što mora da bude jasno svim dobronamernim građanima Srbije jeste da policiji nije bitno ko šeta i demonstrira po ulicama srpskih gradova, nego je bitno  da li se narušava javni red i mir, da li se ugrožavaju državne institucije, kao i ostali građani koji nisu sa demonstrantima i njihova imovina. Jednom reči, policija postoji da bi branila ustavni poredak, pozitivne zakone i sprečila da društvo utone u haos i bezzakonje.

Prethodnih dana kolege su platile visoku cenu svoje profesionalnosti jer su desetine povređene od strane huligana. Sinoć su se građani organizovali kako do napada huligana ne bi dolazilo, što je i jedinicama policije uveliko olakšalo postupanje. 

Ovakva reakcija građana, uz snažan odgovor koji su huligani dobili od policajaca u danima kada su pokušali da divljaju, zapravo pokazuje na mogućnost saradnje onih koji iskazuju svoju političku volju na ulicama i snaga reda. Jer, policajce ne interesuju i ne smeju da ih interesuju politička prepucavanja, policija ne sme i ne zauzima ničiju stranu prilikom političkih nadgornjavanja.

Sve eventualne simpatije za pojedine političke opcije, istinski policijskih profesionalci ostavljaju kod kuće (ili u glasačku kutiju) a njihovo delovanje mora da bude bez stranačke ostrašćenosti.

Upravo to se pokazalo prethodnih dana što je još jedan veliki plus za sve pripadnike MUP R.Srbije. Zato kolege - kao što smo i u prethodnom saopštenju za javnost napisali - svaka vam čast!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading