ŠOJGU: SPREMA SE HAOS U SRBIJI

Autor:

Vesti

23.10.2017

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englezi i Amerikanci u saradnji sa ostalim zapadnim službama kreću u realizaciju plana kako bi na vlast, već u martu, doveli svoje ljude koji su sada u srpskoj opoziciji, upozorenje je koje je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu tokom nedavnog boravka u Beogradu preneo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić i Sergej Šojgu

Sagovornik Srpskog telegrafa navodi da je Šojgu predočio informacije do kojih su došli ruski obaveštajci i koji nedvosmisleno ukazuju da zapadne službe kreću u ofanzivu da su odabrali "svoje kandidate" kao i medijsku mašineriju koju vodi bivši šef CIA Dejvid Pitreus, koja uveliko radi na promociji njihovih kandidata.

- Vodeću ulogu preuzeli su Englezi, koji su uz svoje saveznike obezbedili čak 20 miliona evra. Taj novac biće podeljen opoziciji, njihovim liderima, pojedinim medijima... Ozbiljno računaju na Sašu Jankovića, koji je, kao i njegovi bliski saradnici, poput Zorana Čička, imao jake veze sa Englezima. Cilj im je da na vlast dovedu svoje poslušnike, koji će za razliku od Vučića biti spremni da uvedu sankcije Rusiji, priznaju nezavisnost Kosova i odrade sve ostale zadatke koje je sadašnji državni vrh odlučno odbijao - navodi izvor Srpskog telegrafa.

PLAN U TRI FAZE

Plan je, kako navodi naš sagovornik, razrađen do tančina i realizovaće se u nekoliko faza.

- Prvi zadatak je poraziti Vučića i SNS u Beogradu. Sledeća faza je rušenje Vlade, što je, uvereni su, moguće već u martu ako uz gradske budu raspisani i vanredni parlamentarni izbori. To bi bila dva udarca koja bi im omogućila da krenu na glavnu metu - obaranje Vučića - priča visoki državni funkcioner.

Na pitanje koliko je ovakav scenario realan s obzirom na to da prema istraživanjima Vučić ima izuzetno visok rejting, naš sagovornik odgovara:

- E, tu stupa medijska mašinerija koju su spremili. Pitreus je u toj priči ključni igrač jer preko njegove televizije treba da se krene sa negativnom kampanjom protiv Vučića. Pored njih ima još nekoliko medija koji već uveliko rade na širenju neistina, dok su političarima, pre svega Jankoviću, glavne poruke pozivi na nasilno preuzimanje vlasti - navodi naš sagovornik.

Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

U pitanju je interes da se nikada ne dozvoli saradnja Rusa i Nemaca na ovom prostoru. Ne iznenađuje me pojačana aktivnost njihovih instalaža u političkim, medijskim i bezbednosnim strukturama. Na temi KiM oni će lomiti kičmu Srbiji. Zato ne smemo brzati i popuštati njihovim pulenima da zauzmu pozicije u vlasti

Dragomir Anđelković, Analitičar

Nema sumnje da se srpska opozicija finansira spolja u određenoj meri kako bi delovala u skladu sa prozapadnim interesima, ali ne bih to baš stavljao u kontekst udara

POZIVI NA LINČ

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenjuje da se opozicija bavi "antivučićizmom", mržnjom prema osobi, a ne prema politici. On je, gostujući na televiziji Pink, posebno apostrofirao izjave Saše Jankovića o lustraciji za "ovaj autoritarni period".

Cilj je na vlast dovesti poslušnike, koji će uvesti sankcije Rusiji i priznati nezavisnost Kosova

- To je poziv na odmazdu, poziv na linč. To je pretnja političkim neistomišljenicima koja u stvari glasi - kada dođemo na vlast, mi ćemo se svetiti vama. Poziv na lustraciju je poziv na nasilje, što je opasno. Janković kaže: "Nama je oteta država, otet je Beograd", ali vlast se više ne bira na ulici, nego na izborima, na kojima narod odlučuje kome će ukazati poverenje - poručuje Krstić.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže za Srpski telegraf ne sumnja da Zapad želi da svrgne aktuelnu vlast.

KRSTIĆ: Vlast se više ne bira na ulici, nego na izborima

- Svejedno ko je spreman sa strane da finansira kampanje ovih opozicionara, to je već unapred osuđeno na propast. Zaista ne vidim u koga bi investirali i ko bi mogao da bude alternativa aktuelnoj vlasti, jer ovo sada što se naziva opozicijom je neozbiljno. Vučić kao jak lider vodi neutralnu politiku, koja ne odgovara NATO i Zapadu, a u Srbiji ta politika izaziva stabilnost - ističe Milivojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading