List Danas izmislio Grigorijevu izjavu: Vladika tvrdi da nikada nije govorio protiv gradnje hrama Svetog Save

Autor: Vidovdan.org, Republika

Vesti

08.07.2020

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon plasiranja lažne vesti u listu Danas u kojoj se navodi da je ovaj list zatražio komentar od episkopa diseldorfskog i potom naveo Grigorijevu navodnu izjavu, oglasio se vladika Grigorije koji je demantovao pisanje ovog antisrpskog lista.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Vladika Grigorije

Vladika Grigorije je demantovao pisanje lista Danas čime je potvrdio od ranije poznat stav Sinoda da se radi o anticrkvenom i antisrpskom mediju. Vladika je posebno naglasio da on nikako ne može biti neko ko je protiv gradnje hrama Svetog Save ili bilo koje crkve.

Grigorije je bio izričit i naglasio da uopšte nije davao izjavu na tu temu.

U obraćanju javnosti na Jutjubu vladika Grigorije tvrdi da nije davao nikakvu novu izjavu na temu davanja novaca za gradnju hramova.

 – Poštovani narode, poziv da se ulaže u škole i bolnice uputio sam 2013. još dok sam bio ekiskop u Hercegovini. Uopšte nisam davao novu izjavu na tu temu. – rekao je vladika Grigorije.

Opozicioni mediji poslednjih meseci uporno recikliraju nekadašnje izjave vladike Grigorija aktuelizujući ih u novom političkom kontekstu,  te na taj način pokušavaju da uvuku vladiku u političke sukobe koji ne priliče crkvenim velikodostojnicima.

RepublikaFoto: Danas.rs/printscreen

Manipulišući starom izjavom vladike Grigorija, koja je rečena u sasvim drugom kontekstu, list Danas se pozicionirao kao otvoreni fejk njuz. Lažne vesti kojima se služi anticrkveni i antisrpski list Danas su u službi produbljivanja razdora i nanošenja štete SPC i srpskom društvu u celini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading