Biljana Popović Ivković: Za ulični teror odgovornost snosi Dragan Đilas

Autor:

Vesti

08.07.2020

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član predsedništva SNS Biljana Popović Ivković oglasila se zavaničnim saopštenjem povodom protesta koji su se sinoć održali ispred zgrade Skupštine Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Biljana Popović Ivković

Ona je u saopštenju navela da je za izazivanje nereda kriv Dragan Đilas. Saopštenje prenosimo u celosti.

- Sinoć su u centru naše prestonice Dragan Đilas i njegovi sledbenici organizovali huligane da ruše i pale naš grad i fizički nasrću na policijske službenike. Sada perfidno traže odgovornost policije za vandalizam iza čije organizacije stoje oni lično. Njihovi huligani su noćas napali državu nasrnuvši njene institucije i policiju sa namerom da po ko zna koji put oskrnave Skupštinu rušeći i uništavajući sve pred sobom.

Takozvana srpska opozicija koju predvodi Dragan Đilas perfidno se krije iza sinoćnog bestijalnog divljanja koje je ništa drugo do još jedan izraz njegove bolesne žeđi za vlašću. Za ovaj ulični teror u Beogradu u jeku najjačeg talasa pandemije, koji su organizovali i sa bezbedne udaljenosti njime dirigovali i posmatrali ga,  odgovornost snose Dragan Đilas i njegove pristalice. 

U vreme kada je Dragan Đilas bio na vlasti, huligani su palili ambasade i strana predstavništva, na smrt prebili građanina Francuske i rušili po Beogradu. Danas napadaju srpski parlament i udaraju na srpsku policiju. Žrtve sinoćnog divljaštva su isti oni policijski  službenici  koji su svih prethodnih godina bili na usluzi svojim građanima kao što su bili i sada u doba pandemije korona virusa brinući o  njima, posebno najstarijim donoseći im hranu, lekove i ukazujući im svaku drugu pomoć.

Ivković: Dok je Dragan Đilas bio na vlasti huligani su palili ambasade

Posao policije je da suzbije svako nasilje, sankcioniše rušilačko ponašanje i eliminiše bilo koji pokušaj ugrožavanja sigurnosti i bezbednosti građana i njihove imovine. Ovakve pritiske, pretnje, unošenje straha i nasilje Srbija neće dozvoliti.

Pandemija korone treba da nas ujedini da pomažemo jedni drugima u nevolji i sačuvamo naše živote. Umesto toga sinoć smo imali na delu jedno neodgovorno i nesavesno  ponašanje jednog dela građana koje može da dovede do još drastičnijeg širenja zaraze u narodu - stoji u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading