UST osudilo nasilje na ulicama: Utvrditi ko su inicijatori

Autor: Republika

Vesti

08.07.2020

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije osuđuje nasilje na ulicama i bezočno ponašanje pojedinaca koji su nasrnuli na druge građane, novinare, policiju, institucije i državno uređenje Republike Srbije, bez trunke obzira prema ljudskim životima, privatnoj i javnoj imovini, javnoj bezbednosti i trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nenad Stefanović (UST)

UST nalazi da je sinoćno nasilje pojedinaca i upad u državne institucije zapravo atak na osnovne demokratske principe društva i vladavinu prava, kao i da je više nego uočljivo da se pojedine nevladine organizacije ne oglašavaju ovim povodom.

UST pozdravlja odlučnu, efikasnu i suzdržanu reakciju policije u cilju uspostavljanja javnog reda i mira, podsećajući da se svaka prekomerna upotreba sile mora ispitati i kazniti.

UST očekuje da državni organi, u skladu sa zakonom, efikasno procesuiraju uhapšena lica, kao i da utvrde ko su inicijatori nasilja na ulicama Beograda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading