Radojičić otkrio zašto se masovno razboljevaju deca!

Autor: Kurir, Republika

Vesti

07.07.2020

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koji su simptomi koronavirusa kod dece i zašto su upravo baš oni sada česti pacijenti naših bolnica, iako nisu bili "zaštićena" grupa koronavirusa, otkrio ekar i gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Radojićić

Simptomi kod dece

Ni bebe ni mala deca nisu imune na korona virus. Zašto su sada i oni pacijenti bolničkih ustanova i šta će biti sa vrtićima i predškolskim ustanovama, kaže sledeće:

- I deca obolevaju, ali samo ona koja imaju smanjen imunitet. Imamo 22 pacijenta, o kojima brinu sjajni lekari. Deca još uvek nisu rizična grupa, ali moramo voditi računa i o tome, jer evo ima slučajeva, ali korona virus napada samo decu koja imaju ukombinovanu neku bolest, pri čemu je njihov imuni sistem znatno slabiji u odnosu na zdravu decu. 

- Nemamo sve podatke o virusu i on iznenađuje nauku, i sa simptomima koji se javljaju kod dece. Rizik za decu nije za preteranu brigu, ali oprez je neophodan.

Trenutno je na lečenju 22 mališana i pet beba koje nemaju ni mesec dana.

Dve devojke imaju ozbiljne upale pluća, javljaju iz KBC "Dragiša Mišović" u kojoj su zbrinuti pacijenti.

Deo najmlađih koji se leče imaju i druge bolesti, dva su ozbiljna hematoonkološka pacijenta, kardiološka i neurološka. Bebe imaju svoju kliničku sliku i na rentgenu upalu pluća.

Pacijenti su sa ozbiljnijom kliničkom slikom u odnosu na prošli talas razboljevanja.

U ovoj Dečjoj bolnici svi su na radnom mestu, niko nije na odmoru, niti je išao od marta, kada je proglašena epidemija u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading