Srpska liga: Niko ne sme da dovodi u pitanje završetak hrama Svetog Save

Autor: Republika

Vesti

07.07.2020

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska liga (SL) podržava finansijsku pomoć Vlade Srbije i izdvajanja iz državnog budžeta, namenjena završetku hrama Svetog Save u Beogradu, jer je to nacionalni projekat koji je od izuzetnog značaja za jedinstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC) i celokupnog srpskog naroda – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik SL.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

- Nijedan pojedinac niti organizacija, kako u Srbiji, tako i u regionu i celoj srpskoj dijaspori ne sme da dovodi u pitanje što naša država usmerava značajna sredstva za izgradnju najvećeg srpskog i pravoslavnog hrama na Balkanu – ističe Đurđev, dodajući da kao što treba da se ulaže u obnovu i izgradnju crkava isto je potrebno državna sredstva usmeriti i ka izgradnji bolnica i unapređenju zdravstvenog sistema.

Ukoliko SPC može da se uključi i podrži projekte obnove i modernizovanja zdravstvenih ustanova, kao i poboljšanja uslova rada zdravstvenih radnika, to je još jedna prilika da se stvori još čvršća veza između Crkve, države i naroda – zaključuje Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading