Srpska liga: Vlada Srbije da što pre napravi efikasnu strategiju u borbi protiv pandemije

Autor: Republika

Vesti

07.07.2020

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska liga (SL) podržava mere uvođenje vanredne situacije u svim gradovima i opštinama u Srbiji, u kojima je došlo do naglog povećanja broja zaraženih, ali isto tako zahteva od Vlade Srbije i zdravstvenog kriznog štaba da što pre napravi ozbiljnu i delotvornu strategiju borbe i zaustavljanja pandemije koja će se striktno primenjivati i poštovati u celoj našoj zemlji, a ne samo u trenutnim žarištima – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik SL.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

Jedini način da se zaustavi širenje zaraze jeste koordinisan rad svih kriznih štabova na lokalnom nivou i centralizovan izvor informacija koji će tačno i precizno saopštavati građanima kako treba da se ponašaju i na koji način će se zaustaviti širenje zaraze – kaže Đurđev, dodajući da je neophodno pooštriti mere, počev od skraćenja radnog vremena trgovinskih i ugostiteljskih objekata, pojačane kontrole graničnih prelaza, potpunog ukidanja okupljanja u zatvorenom prostoru i još većeg ograničenja broja ljudi na otvorenom i mogućnost ponovnog uvođenja policijskog časa.

Takođe, važno je da se pooštre kazne za nepoštovanje osnovnih pravila ponašanja, ali i povećati kontrolu svih onih koji su u kućnoj izolaciji, kako ne bi došlo do nekontrolisanog širenja bolesti – zaključuje Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading