Proglašena vanredna situacija u Kraljevu: Evo koje mere će morati da se poštuju!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

04.07.2020

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna situacija proglašena je danas i u Kraljevu,usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem "Kovid-19". Odluku je doneo gradonačelnik Predrag Terzić na osnovu preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada, a u skladu sa mišljenjem Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Odluka stupa na snagu od sutra od 7 sati, kada će početi da se primenjuju i posebne mere zaštite stanovništva. Zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite jedna je od tih mera.

- U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite - navodi se u odluci o proglašenju vanredne situacije. -U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra. Na snazi je zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Foto: youtube.com/Portal Krug
Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić

Rigoroznija pravila važe i za ugostiteljske objakete, koji će raditi od 7 do 20 časova, ali i u tom vremenskom okviru pod posebim režimom -za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Na listi mera je i prevencija u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja,odlaganje okupljanja u osnovnim,srednjim i visokošlskim ustanovama, a prijemne i druge ispite organizovati uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica).

RepublikaFoto: Photo by Tai's Captures on Unsplash
Foto: Ilustracija

Kraljevčani će od nedelje morati da nose zaštitne maske u javnom prevozu, a vozila će morati redovno da se provetravaju i dezinfikuju.Na snazi će biti i zabrana korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara,sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda.

Mere zaštite uz nošenje maske i rukavica biće obavezne u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice).Nalođena je i česta dezinfekcija svih javnih objekata,češće pranje ulica i javnih površina,a preporučena dezinfekcija zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading