Đilas besan što nije pozvan u ambasadu SAD, pa izvređao ambasadora Godfrija

Autor:

Vesti

04.07.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Entoni Godfri, američki ambasador, našao se pod rafalnom paljbom Dragana Đilasa, lidera opozicije i Stranke slobode i pravde. Američki diplomata je na Tviter profilu objavio fotografije sa prijema kojem su, pored Vučića, prisustvovali i ministri iz Vlade Srbije. To je bio okidač da portal Direktno, koji je pod kontrolom prvog čoveka opozicije, Godfrija isproziva za "sramotno" organizovanje prijema samo za srpski "režim".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas

Portal je otišao toliko daleko da je predsednika Donalda Trampa poistovetio sa Bilom Klintonom.

- Pre 20 godina Klintonova Amerika je bombardovala Srbiju. Danas, Trampova Amerika nastavlja da je uništava - piše u tekstu.

Đilasovom portalu to nije bilo dovoljno, pa su u obračunu pokušali da ličnim uvredama diskredituju domaćina prijema.

- Možda bi bilo lakše to prihvatiti da ambasador Godfri ima malo više šlifa i šarma, ali od ovog bivšeg vojnika to nije realno očekivati - navodi Direktno.

Šef diplomatije Ivica Dačić ističe da se ovakvim porukama pokazuje politička nepismenost:

- Američki ambasador pokazao je poštovanje prema Srbiji, pre svega, poštujući propise o merama zaštite zbog koronavirusa i o broju ljudi koji se mogu okupiti na otvorenom prostoru. S druge strane, poziv predsedniku države i ministrima govori da Vašington uvažava Srbiju i da želi podizanje odnosa dve države na još viši nivo.

Dačić: Američki ambasador pokazao da mu je stalo do podzinja odnosa dve zemlje

Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije, smatra da je za vođu opozicije bila "crvena marama" to što je Vučić bio najvažnija zvanica, dok Đilas nije pozvan.

Ambasada SAD: Čast nam je što je Vučić bio naš gost

RepublikaFoto: Instragram.com/Budućnostsrbijeav

Godfri u petak nije želeo da komentariše Đilasove napade na njega. Umesto polemike, iz ambasade u izjavi za Srpski telegraf poručuju da su ponosni što je gost bio srpski predsednik.

- Ambasadi SAD je bila velika čast što su predsednik Vučić i nekoliko ministara i poslovnih lidera prisustvovali svečanom i malom prijemu koji je priredio ambasador Godfri povodom Dana nezavisnosti. Ambasada SAD će 4. jula u 11 časova organizovati veću proslavu i pozivamo sve građane Srbije da nam se pridruže na našoj Fejsbuk stranici da proslavimo rođendan Amerike.

- Đilas je zaslepljen ličnom mržnjom prema Vučiću. Godfri je diplomata koji zaista radi na što boljim odnosima, na popravljanju slike koje naši građani imaju o Americi. Za razliku od nekih prethodnih ambasadora, ne šalje protestne note i ne radi sve kako bi Srbija bila slomljena i na kolenima. Naprotiv - ističe Miletić.

Dug spisak Đilasovih sukoba s ambasadorom

- Preko portala Direktno poručio: Godfri, praviš se lud, ne vređaj nam inteligenciju!

- Naljutila ga Godfrijeva rečenica: Cilj Srbije je članstvo u EU i SAD je u potpunosti podržava da nastavi da se razvija i postane prosperitetna zemlja

- Njegov simpatizer Žarko Jokanović rekao da je Godfrijev poziv da se izađe na izbore jednako morbidan kao što je ubeđivanje devojke da se uda za nasilnika koji je godinama muči i teroriše i koji javno obećava da će je na dan svadbe silovati pred svima

- Zamerio ambasadoru gostovanje na TV Pink i dobio odgovor da Đilas očigledno ne shvata ulogu diplomate

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Mica

04.07.2020 07:17

Što bi on uopšte bio pozvan bilo gde?

Tamara

04.07.2020 07:24

Naravno verovatno je kriv opet neko drugi za to....

BozaB

04.07.2020 07:49

Jadnik ima komplekse sto nije bitan pa ih leci vredjanjem.

Sofi

04.07.2020 08:07

Ma nije valjda?!