PUKLI SU! NISU SE NI SASTALI, A VEĆ SE RASTALI: Demokrate najavljivale ujedinjenje, a onda su Tadić i Lutovac razmenili optužbe!

Autor: Republika

Vesti

03.07.2020

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od pompeznog najavljenog formiranja "velike" Demokratske stranke po svemu sudeći neće biti ništa!

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Ništa od saradnje: Tadić i Lutovac

Dovoljno je pogledati šta na Tviteru pišu i kako se "čašćavaju" uvredama Boris Tadić i Zoran Lutovac i zaključiti da je verovatnije da će Sunce sutra izaći na zapadu nego što će se bivši saradnici naći pod istom političkom kapom.

Tadić je, naime, optužio Lutovca da je lažov, poručujući da se pregovaralo jedino o integraciji tri stranke (DS, SDS, Zajedno za Srbiju).

RepublikaFoto: Tanjug
Boris Tadić

NOTORNE NEISTINE

- Lutovac je izneo notorne neistine o ujedinjenju u veliku DS. Prvo, to je dogovarano kao integracija tri stranke, a ne utapanje u DS. Uostalom, to je i sam potvrdio kada je u istoj emisiji rekao da je za to neophodno i menjanje statuta postojeće DS - naveo je Tadić.

 

 

Bivši predsednik DS i Srbije dodao je da je Lutovac slagao i kada je rekao da je dogovor pravio sa Aleksandrom Ivanovićem.

- Drugo, slagao je da je dogovor o ujedinjenju pravio sa Aleksandrom Ivanovićem. Taj dogovor smo isključivo napravili Dušan Petrović, Zoran Lutovac i ja. A Ivanovića sam ja kasnije delegirao u predsedništvo Unije i to je bila moja lična odluka kao predsednika SDS-a - dodao je Tadić.

 

 

RepublikaFoto: youtube.com/Radio-televizija Vojvodine
Zoran Lutovac

Na kraju, Tadić je poručio da sve neistine koje je Lutovac izgovorio idu upravo na čast predsedniku DS.

- A to što je Lutovac očigledno obmanjivao sopstveno članstvo da je dogovor da ja ne učestvujem u procesu integracije stranke koju vodim, znači da su negativne reakcije u DS, koje pominje, izazvane ne mojim pojavljivanjem, već njegovim neistinama. A sve te neistine, njemu na čast - napisao je Tadić.

 

 

KRATAK ODGOVOR

Na sve ove optužbe, Lutovac je odgovorio jednim tvitom.

Kao i obično, izneo sam notornu istinu. Postoje svedoci. Da je drugačije, ne bi se zvalo ujedinjenje u DS, nego ujedinjenje sa DS.

 

 

 

Pre će se DS raspasti

RepublikaFoto: Tanjug/N. ANĐIĆ

Da nema nikakvog govora o "velikoj" Demokratskoj stranci, već da je verovatniji scenario da će se ova stranka još jednom podeliti kao mnogo puta u istori, svedoče nedavni događaji o kojima je Republika već pisala.

Naime, deo funkcionera DS nedavno je držao sednicu u Domu Omladine i na toj sednici govorila je Vida Ognjenović, dok je Lutovac istovremeno držao sednicu Glavnog odbora u Šapcu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Prvoborac

03.07.2020 10:25

Spojiti nespojivo je težak posao.Njihov jedini plan je da se dokopaju para i nastave svoj pljačkaški pohod.

Jovan

03.07.2020 10:26

Totalni kolaps u opoziciji i nakon političkog debakla !

Mala plava

03.07.2020 10:34

DS je nespojiva kao dva ista pola magneta.Ne vredi pokusali su bar da glume zajedništvo i politiku.

Milica

03.07.2020 10:50

Da ih nema bilo bi baš dosadno, ovako cirkus svaki dan.