Vlada usvojila predložene mere zaštite za Beograd: Ove odluke važe do 18. jula, a kazna za nenošenje maske je 5.000 dinara

Autor: Republika

Vesti

03.07.2020

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Vlada Srbije na današnjoj sednica donela je nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana. Nove mere odnose se na Grad Beograd, imajući u vidu specifičnosti epidemiološke situacije.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časova do 06.00 časova narednog dana.

 U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

 
Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.
 
Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.
 
Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine.
 
Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.
 
Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Republici Srbiji i o svemu obaveštavaju građane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading