ĐILASOVCI ŽELE HAOS U DRŽAVI: Na jesen spremaju pakleni plan po uzoru na 5. oktobar

Autor: Sofija Aćimović

Vesti

03.07.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đilasova opozicija planira da krizu sa koronom i moguće ekonomske potrese iskoristi za rušenje vlasti na ulici po receptu 5. oktobra, tvrde izvori Srpskog telegrafa. Naime, na sastanku stranaka koje su bojkotovale izbore najavljeno je formiranje šireg opozicionog fronta sa ciljem formiranja prelazne, tehničke vlade.

Foto: Ilustracija

U saopštenju je navedeno da bi se ta vlada "suočila sa posledicama pandemije, stanjem u ekonomiji i pripremom slobodnih i poštenih izbora". Tim povodom je Dragan Đilas rekao da će se u narednim danima videti ko je na to spreman.

UDAR NA STABILNOST

- Opozicija na sve moguće načine pokušava da uruši stabilnost naše zemlje, ne prezajući čak i da se služi nesrećom naroda kako bi politički profitirala - ocenio je za naš list Boža Spasić, bivši načelnik Državne bezbednosti.

Protivnici aktuelne vlasti računaju na razbuktavanje epidemije korone na jesen i ekonomske posledice svega, ali i na moguće nezadovoljstvo naroda jer 30. septembra ističe rok do kada poslodavci koji su dobili pomoć države ne smeju da otpuste više od 10 zaposlenih.

Poslednji trzaj

RepublikaFoto: printscreen/TV Prva
Božo Spasić

Očito je da će korona, kako i sam predsednik i premijerka navode, izazvati ekonomske probleme i da će verovatno jedan broj ljudi da izgubi posao. To će biti neki poslednji trzaj kojim će opozicija pokušati da mobiliše svoje članstvo da izađe na ulice i izazove nerede. - Uveren sam da je Srbija stabilna zemlja i da će taj pokušaj propasti - kaže Boža Spasić.

- Preko svojih medija pokušavaju da dramatizuju situaciju u Novom Pazaru, a ignorišu situaciju u Beogradu i Kragujevcu jer u Raškoj oblasti deluju krajnje separatistički nacionalistički pokreti koje vode Sulejman Ugljanin i njegovi istomišljenici. Koliko je opozicija pala na niske grane, govori i to da im je i on dobrodošao u rušenju vlasti - uveren je Spasić.

PODRŠKA NEMAČKE

On smatra da će pokušaj stvaranja novog DS biti potpuni promašaj, bez obzira na to što iza grupisanja opozicije stoje strane obaveštajne službe.

- Pošto nisu imali nikakve šanse da uđu u parlament, spremaju ulične proteste i nerede ispred Skupštine. U poslednje vreme vidimo otvoreno neprijateljstvo Nemačke prema Srbiji, tako da opozicija i preko njene obaveštajne službe pokušava da naruši stabilnost zemlje - smatra naš sagovornik.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Vuk Stanković

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković se slaže da opozicija pokušava da iskoristi virus za političke obračune.

- Žele da profitiraju na nesreći poput ove. Međutim, ako na jesen pokušaju da iskoriste nezadovoljstvo naroda, videće se da nemaju nikakav jasan plan. Korišćenje tuđe nesreće nije recept za uspeh - smatra Stanković.

HRONOLOGIJA 5. OKTOBRA 2000.

Foto: Ilustracija

- 24. septembar - DOS proglašava pobedu Vojislava Koštunice na predsedničkim izborima

- Slobodan Milošević odbija da prizna poraz, nudi drugi krug, što opozicija odbija

- 29. septembra počeo štrajk rudara Kolubare, što je dovelo do zastoja u snabdevanju strujom

- Milošević se preko televizije obratio naciji i optužio strane sile da žele da instaliraju marionetsku vladu

- protesti trajali od 24. septembra do 5. oktobra

- 5. oktobar - više desetina hiljada građana iz cele Srbije slilo se u Beograd, što je dovelo do pada Miloševića

- 6. oktobar - Milošević priznao poraz

- 7. oktobar - Koštunica položio zakletvu i postao predsednik

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Maja

03.07.2020 07:15

Djilasovci nemaju sta pametno ni da kazu ni da urade.

rada

03.07.2020 08:14

Njihov scenario nam je svima poznat. Bolje je da uzmu i urade nesto korisno za Srbiju.

sasa

03.07.2020 08:24

Opozicija je uvek za to da napravi problem bez obzira na posledice...

Ana

03.07.2020 08:26

Djilasova opozicija ne prestaje da "sanja" o prevratu na ulici. To im je jedina nada. Da sa grupom olosa istomisljenika nasilno preuzmu vlast, jer regularnim putem nemaju ni teoretske sanse.