Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosi: Srbija i SAD na istoj strani u teškim trenucima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.07.2020

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je američkom predsedniku Donaldu Trampu Dan nezavisnosti i poručio da mu je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila sa SAD na istoj strani kao i da ga ohrabruje činjenica da SAD posvećuje pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu, kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Vučić je na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD čestitku upućenu predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu uručio američkom ambasadoru u Srbiji Entoniju Godfriju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić i Tramp

U čestitki se navodi:

"Čestitam Vam Dan nezavisnosti - dan koji je za Sjedinjene Američke Države više od praznika, jer je simbol patriotizma američkog naroda, kao i njegovog načina života.

Ovaj dan je važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji sa njima dele neprolazne vrednosti slobode i jednakosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti pre 244 godine.

Istorija Vaše zemlje je, kako ste rekli, „ep o velikoj naciji, koja je rizikovala sve za ono što zna da je ispravno i za ono što zna da je istina“. Zato mi je čast što je Srbija, u teškim istorijskim trenucima, bila sa SAD na istoj strani, na strani istine i pravde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lepo popodne provedeno sa porodicom Godfry, na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jul 2, 2020 at 8:28am PDT

U prethodnom periodu smo obeležili važne zajedničke jubileje i svetle primere našeg savezništva, a sada smo ponovo, u vreme izazova bez presedana, stali jedni uz druge u borbi za zdravlje.

Dozvolite da izrazim zahvalnost za pomoć koju je SAD pružila Srbiji u borbi protiv korona virusa, kao i uverenje da će velika američka nacija nadvladati i ovaj veliki izazov i još odlučnije ići putem napretka i blagostanja kako bi, u skladu sa zajedničkom vizijom spokojnog čovečanstva, ostvarila planove za budućnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Ohrabruje me činjenica da posvećujete pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu, kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Srbija želi da odnose sa SAD vrati na nivo istinskog partnerstva i zato se nadam da ćemo imati priliku da Vas ugostimo u Srbiji, da se zajedno podsetimo na ono što nas povezuje i da bolje upoznate narod koji je iznedrio Nikolu Teslu i Mihajla Pupina, po rođenju Srbe, stanovnike Amerike, a koji su zadužili ceo svet.

Uz iskrene čestitke za nacionalni praznik, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Tanja

02.07.2020 16:58

Vucic je ovom cestitkom pokazao da veoma ceni i postuje Trampa sto je za svaku pohvalu.

BozaB

02.07.2020 16:59

Zelimo nasem prijatelju Trampu kao i svim stanovnicima SAD sve najbolje povodom ovog vaznog dana za njih.

Zoran

02.07.2020 17:05

Iskrene cestitke Trampu , povodom Dana nezavisnosti.

milena

02.07.2020 17:43

Zajendickim snagama mozemo mnogo toga da uradimo.