Srbi od ovog datuma mogu u Švedsku bez dodatnih uslova

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.07.2020

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Švedske odlučila je da državljani Srbije i još 13 zemalja od subote, 4. jula mogu da putuju u Evropsku uniju, preko Švedske, bez zabrane i dodatnih uslova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nova odluka podrazumeva da državljani Srbije mogu da putuju u Švedsku iz bilo kojeg razloga, uključujući i turističke posete, naveo je sajt švedska.rs.

U Švedskoj ne postoje pravila o karantinu i negativnom testu na koronavirus.

Međutim, od svih osoba koje putuju u Švedsku očekuje se da se pridržavaju zdravstvenih smernica propisanih kako bi se sprečilo širenje korona virusa, poput držanja odstojanja i izbegavanja javnog prevoza.

Olakšane mere podrazumevaju i da će osobe sa boravišnim dozvolama i dozvolama za studiranje koje se još nisu preselile u Švedsku biti omogućen dolazak u Švedsku od subote.

Osim državljana Srbije, u Švedsku će od subote moći da putuju i državljani Alžira, Australije, Crne Gore, Gruzije, Japana, Južne Koreje, Kanade, Maroka, Novog Zelanda, Ruande, Tajlanda, Tunisa i Urugvaja, u skladu sa preporukama Evropskog saveta.

Državljanima ostalih zemalja koje nisu članice Evropske unije i Evropskog ekonomskog prostora produžava se zabrana ulaska u Evropsku uniju preko Švedske do 31. avgusta, podseća sajt švedska.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading