Brnabić i Lončar u Novom Pazaru: Nismo se uplašili i sakrili, došli smo u žarište da vidimo šta može da se uradi!

Autor: Republika

Vesti

30.06.2020

10:53 >> 11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u poseti Novom Pazaru koji je trenutno žarište koronavirusa. Premijerka je želela da se sama uveri u situacij u tom gradu i poručila da svaka pomoć jeste dobrodošla, ali da je fer da se kaže da ovde ničega ne fali kada su medicinska oprema i kapaciteti u pitanju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Lončar i Brnabić u Novom Pazaru

- Svako ko želi da dođe da pomogne, u Novom Pazaru, Tutinu, Novom Sadu ili Ćupriji. Svaka pomoć je dobrodošla, mi možemo sami, ali svakako je pomoć dobrodošla da bi naši medicinari mogli malo da odmore. Dosad niko nije Vladi republik Srbije poslao upit da li može da dođe, niko zvanično nije poslao zahtev niti izrazio želju da pomogne. U Novom Pazaru pomažu zdravstveni radnici iz Kragujevca, razmišljamo da pošaljemo još ljudi iz Gornjeg Milanovca i Čačka. Za sada ovde sve funkcioniše kako treba, a to da neko samo priča da želi da pomogne nije dovoljno. U redu je da se pomoć  sakuplja, ali mora da se kaže da ovde ničega ne fali - rekla je Brnabić.

- Preminulo je 8 do 9 osoba, nisam siguran do ovog trenutka, ali čak ni za te slučajeve nemamo potvrđeno da su svi dovedeni u vezu sa koronavirusom. A što se tiče limenih sanduka, u njima se sahranjuju svi za koje samo i sumnjamo, dakle to radimo iz predostrožnosti - rekao je Lončar.

- Ja ne sedim u Beogradu i da pričam o situaciji ovde, ne. Došao sam ovde da pomognem, da vidimo šta se ovde dešava. Politika ne treba da nalazi mesto u ovoj priči - poručio je ministar Lončar.

- Ljudi, mi smo došli ovde, nismo se sakrili. Ovo ovde je urađeno u naše vreme, ovde vam je bila livada. Niko od nas više nije uložio u Novi Pazar. Ko vam je doveo najstručnije lekare ovde, da rade. Ko je obnovio Dom zdravlja? Zavod je napravljen. Gospodo, ja mislim da su činjenice nepobitne - rekao je Lončar. 

- Neistina je da se respiratori ne koriste, da su pokvareni. I šta sad sa tim? Ko je širio lažne vesti i paniku? Ko je načinio veliku štetu ljudima u Novom Pazaru? Nikom ništa. To je sve plasirano da bi se izazvalo ovo, političke demonstracije kada pričamo o zdravstvu - rekla je premijerka Brnabić.

- Situacija u Tutinu je složena, radi se o starijim pacijentima. Nove ljude raspoređujemo u Tutin, mislimo da ih nema u dovoljnom broju - najavio je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Darko

30.06.2020 17:27

Oboleli od korone se izoluju od zdravih i smeštaju u zdravstvene ustanove da ne bi zarazili ljude iz svoje okoline. Sa njima kontaktiraju zdravstveni radnici u skafanderima kao da su astronauti. A nama teško da nosimo maske i da se ne rukujemo i grlimo sa drugim osobama. Ponašajte se kao da su svi zaraženi i bežite od drugih pri susretu.