VULIN: Nastavićemo da jačamo vojsku

Autor: Tanjug

Vesti

21.10.2017

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojna neutralnost se poštuje kada ste moćni, vojnički jaki i tada se zna da vojna neutralnost nije oznaka slabosti nego političke odluke i opredeljenja, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Detalj sa manifestacije "Sloboda 2017": Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin

On je gostujući na Pinku rekao da će držvava nastaviti da osavremenjuje vojsku i da će srpska vojska imati sve što imaju jedinice i na istoku i na zapadu.

- Dopustili smo sebi u proteklim decenijama da drugi odlučuju u svemu za nas, pa su tako odlučivali o tome šta je naša istorija, šta treba da obeležavamo, čega treba da se stidimo, šta treba da zaboravimo, ali sad smo počeli da napredujemo - rekao je Vulin.

Najbolja oprema

Ministar je podsetio da je Srbija dobila šest ruskih migova, a da imamo četiri svoja, i ponovio da će svi migovi biti remontovani i opremljeni u skladu sa najboljim mogućim svetskim standardima.


- Vojnici imaju najbolju moguću opremu koju smo kupili. Sve što pripadnik specijalne jedinice Ruske Federacije, pripadnik SAD ima ili može da ima, ima i naš. I projekat 1.500 nije kraj, jer postoji projekat 1.500 plus. Mi ćemo nastaviti da osavremenjujemo našu vojsku i da obezbedimo da naša vojska ima sve što imaju jedinice i na istoku i na zapadu - kazao je Vulin.

Govoreći o manifestaciji "Sloboda 2017" Vulin je rekao da je najbitnije da su građani zadovoljni i da je vojska počela da napreduje.
 
RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Striži u akciji

- Vojsku ne možete da napravite preko noći. I ova vojska se nije oporavila preko noći. Proces je počeo 2012. godine kada je predsednik Aleksandar Vučić postao ministar odbrane. Verujem da se u čitavom društvu oseća drugačija atmosfera u vojsci. Vraćene su i povećane dnevnice, obezbedili smo solidarnu pomoć... - objasnio je Vulin i naveo primer ulaganja države u vojsku kroz projekat izgradnje stanova za sve pripadnika bezbednosnih struktura.

Ministar je rekao da na osnovu onoga što se može videti u štampi, Hrvati će verovatno nabavljati avione F16.

- Mi dižemo operativnu sposobnost vojske na najveći mogući nivo i vraćamo se na nivo pre NATO agresije - naglasio je Vulin.

Šojgu veliki prijatelj

Govoreći o poseti ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua na manifestaciji "Sloboda 2017", Vulin je istakao da je veoma važno što je drugi čovek Ruske Federacije došao na vežbu.


- I to govori o podršci našoj zemlji. On je podržao i politiku naše vojne neutralnosti. Kad god je bilo teško Šojgu je bio tu za Srbiju i razumeo je naše potrebe i on je nesporno veliki prijatelj Srbije - rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading