Krizni štab iz Novog Pazara razotkrio MISTERIJU koja je izazvala paniku! Evo zašto su nabavljeni jezivi LIMENI SANDUCI

Autor: Republika

Vesti

29.06.2020

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štab za vanredne situacije Novog Pazara objavio je da je naredbu o nabavci limenih sanduka i vreća za posmrtne ostatke doneo po redovnoj proceduri u slučaju bilo kakve epidemije.

RepublikaFoto: Tanjug/I. LIČINA
Novi Pazar

- Gradski štab za vanredne situacije ovu nabavku je izvršio u cilju predostrožnosti i imajući u vidu povećan broj zaraženih, kako bi se zaštitilo stanovništvo, a u skladu sa zakonom koji obavezuje da potencijalni preminuli ni na koji način nisu izvor zaraze - navodi se u saopštenju Štaba.

Odluka je usvojena u subotu, ali je saopštenje sa pojašnjenjem objavljeno u nedelju, kako se navodi, "budući da je veliki broj građana ovim povodom izrazio uznemirenost".

Više informacija iz rubrike Srbija možete pročitati OVDE

Kako je ova odluka izazvala uznemirenost kod velikog broja građana, Štab za vanredne situacije oglasio se saopštenjem u kome je navedeno da je nabavka izvršena u skladu sa pravilima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, a u vezi sa sahranjivanjem umrlih lica inficiranih virusom Covid -19.

- U pitanju je jasno definisana i redovna procedura u slučaju bilo kakve epidemije, i u skladu je sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti - stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading