LUTOVAC ZAVODI DIKTATURU: Pokrenut postupak za isključenja Balše, Kene, Lečića...

Autor: Tanjug

Vesti

28.06.2020

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac pokrenuo je danas postupak isključenja iz stranke Balše Božovića, Radoslava Milojičića Kene, Slobodana Milosavljevića, Branislava Lečića i Gorana Jaića.

RepublikaFoto: youtube.com/kanal9tvns
Zoran Lutovac

Lutovac je kao obrazloženje za njihovo isključenje naveo da su oni inicijatori i organizatori "propalog pokušaja preotimanja stranke" uz pomoć funkcionera Srpske napredne stranke i fizičke opstrukcije na sednici Glavnog odbora 21. juna, saopštila je DS.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Balša Božović

- Izvršni odbor će ih u statutarno propisanim rokovima isključiti iz stranke. Ni oni, ni Aleksandar Vučić ne mogu da zaustave reformu Demokratske stranke koja je spremna da stane protiv Vučića i vrati se na čelo poštene, građanske, evropski orijentisane Srbije - navodi se u saopštenju DS-a, nakon današnjih sednica Glavnog odbora te stranke održanih u Šapcu.

Više informacija iz rubrike vesti pročitajte ovde.

Kako je navedeno u saopštenju, prvo je održan nastavak sednice od prošle nedelje, 21. juna, koja je prekinuta nakon verbalnih sukoba dve struje DS-a, a potom je održana nova sednica.

RepublikaFoto: Printscreen/N1
Branislav Lečić


Na sednicama je, kako se navodi u saopštenju, jednoglasno usvojen predlog za razrešenje sekretara Demokratske stranke Gorana Jaića, a za novog sekretara izabran je diplomirani pravnik Dušan Dinčić.

Potpredsednica Dragana Rakić izabrana je za zamenicu predsednika.
 

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Radoslav Milojičić Kena

Takođe, na sednicama se raspravljalo i o žalbama članova Statutarne komisije, čije je članstvo u Demokratskoj stranci suspendovano na godinu dana, i Glavni odbor je potvrdio tu odluku.


Smenjeno je i nekoliko članova Izvršnog odbora, sa izuzetkom Bogdana Tatića koji će nastaviti da obavlja svoju funkciju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading