Predsednik u Briselu: Vučić se sastao sa Ursulom fon der Lajen!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.06.2020

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je zvaničnu posetu Briselu sastankom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Fon der Lajen je pred sastanak sa srpskim predsednikom koji je počeo oko 9 časova u sedištu Evropske komisije u Briselu ocenila da je to će biti važna prilika da se razgovara o reformama na EU putu i dugoročnom oporavku regiona.

Očekuje se da će teme razgovora predsednka Vučića i predsednice fon der Lajen biti podrška Evropske komisije Srbiji na putu evrointegracija i u borbi proti posledica Kovid-19, izveštaj o napretku koji Komisija sprema za jesen za Srbiju i sve zemlje u procesu pristupnjanja kao i evropski ekonomsko investicion paket za region.


Nakon sastanka sa predsednicom Evropske komisije, predsednik Srbije će se u istoj zgradi sastati i sa komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.

Tokom popodneva Aleksandar Vučić razgovaraće i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom sa kojim se sastao i početkom nedelje u Beogradu.

Svoju posetu Briselu predsednik Srbije završiće oko 16 časova sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Jeca

26.06.2020 09:16

Samo napred, nastavljamo borbu

BozaB

26.06.2020 09:34

Podrska EU za Srbiju je od izuzetnog znacaja u buducem periodu.

Vlajko77

26.06.2020 09:38

Nas predsednik Vucic se sastao u Briselu sa Ursulom fon der Lajen !

Ssv

26.06.2020 11:19

Vučić je naš prozor u svet, koliko god pokušavali da ga pljuju i mrze. Do sada je najviše učinio za Srbiju od svih predsednika, i tek će, ne sumnjam u to...