Dačić: Solidarnost sa prijateljskim narodom Brazila

Autor: Republika

Vesti

24.06.2020

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Federativne Republike Brazil Ernestom Araužom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Ivica Dačić

Ministar Dačić je izrazio solidarnost sa prijateljskim narodom i Vladom Brazila povodom teške situacije u vezi sa epidemijom Covid-19 i velikog porasta broja obolelih, kao i saučešće zbog preminulih, uz nadu da će situacija uskoro biti uspešno prevaziđena.

Dačić je podvukao da je Brazil jedan od naših najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera u Latinskoj Americi, istakavši posvećenost Srbije ka daljem unapređenju sveukupnih odnosa, intenziviranju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje. 

Obostrano je iskazano očekivanje da će naše dve zemlje ubrzo biti u prilici da nastave zajednički rad na daljem unapređenju saradnje.

Ministar Dačić je zahvalio na čvrstoj i principijelnoj podršci Brazila po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i podsetio na otvoren poziv za posetu ministra Arauža Srbiji, uz očekivanje da će poseta biti realizovana čim se za to steknu uslovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading