(FOTO) Tužna slika Srbije: Požega skroz pod VODOM!

Autor: A. A.

Vesti

24.06.2020

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike padavine zbog kojih je došlo da izlivanja reka i masovnih poplava širom Srbije, podsećaju na period iz 2014.godine kada se naša država suočila sa jednom od nesvakidašnjih katastrofa.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Na udaru poplava, deblji kraj su izvukli gradovi koji se nalaze na centralnom i zapadnom delu Srbije.

Poplave su zabeležene u: Osečini, Krupnju, Arilju, Ivanjici, Ljuboviji, Bajinoj Bašti, Loznici, Malom Zvorniku, Kosjeriću, Kraljevu, Trsteniku...

Došlo je do izlivanja reka, bedemi nisu izdražali, a u nekim delovima od velikog naviranja vode, brane su popucale i izazvale još veću katastrofu.

Ljudi su panično počeli da traže skloništa i beže od bujica koje doslovce nose sve što im se nađe na putu, načinjena je velika materijalna i ekološka šteta. Zbog lošeg pristupa, ekipe civilne zaštite nisu bile u mogućnosti da pomognu pojedinima koji su ostali zarobljeni u svojim domovima.

Čak se za jednim starijim bračnim parom, iz okoline manastira Studenica još uvek traga, a po informacijama koje smo dobili, komšije sa njima nisu stupili u kontakt još od juče ujutru.

Postoji velika bojazan da su stariji ljudi nastradali.

Svu katastrofu koja nas je zadesila prikazuje i slika iz Požege, na kojoj se vidi grad, koji je totalno potopljen. Tamo gde su nekada bile kuće, sada je tu voda, a vrhovi krovova tek se naziru na pojedinim koje su imale više spratova.

RepublikaFoto: twitter.com/biljanaz1
Skroz potopljena Požega

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading