Grčić obišao Ljuboviju: EPS stabilno i bez problema

Autor: b92.net

Vesti

24.06.2020

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

V.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izašao je na teren i obišao poplavljeno područje Ljubovije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sistem "Elektroprivrede Srbije“ stabilno funkcioniše, a termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu i Rudarski basen „Kolubara“ potpuno su bezbedni u situaciji trenutnih vremenskih nepogoda, rekao je Grčić.

Grčić je naglasio da je u Ljuboviji potpuno urodilo plodom to što je EPS u prethodne četiri godine uradio 103 kilometra potpuno nove niskonaponske mreže i taj deo je odlično izdržao ovo veliko nevreme.

Prvi čovek EPS-a je rekao da su zbog bezbednosti građana u jednom momentu privremeno bile isključene četiri trafostanice da ne bi došlo do većih oštećenja.

- Sada vraćamo na mrežu sve privremeno isključene i u Ljuboviji manje od 100 domaćinstava nema napajanje električnom energijom. Sve mobilne snage, svi monteri su usmereni sada na Arilje, jer je tamo složenija situacija - rekao je Grčić.

On je dodao da će ekipe na terenu intervenisati u zavisnosti od nivoa padavina i da će svi proizvodni i distributivni kapaciteti EPS-a biti u pripravnosti zbog vremenskih nepogoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading