Stariji bračni par zarobljen kod manastira Studenica: Otežan prilazak kući, komšije ih poslednji put čuli u pola 6 ujutu

Autor: kurir.rs, republika.rs

Vesti

23.06.2020

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled obilnih padavina, u Srbiji su se izlile reke, a u čak 9 opština je proglašena vanredna situacija - Osečini, Krupnju, Loznici, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Kraljevu, i u Ljuboviji.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Kritično je i u studeničkom kraju, gde je reka Studenica napravila velike probleme.

Dvoje ljudi je još zarobljeno u kući u Živički. Meštani kažu da su se poslednji put s njima čuli jutros u pola šest i da je reč o starim osobama.

Vatrogasci-spasioci kažu da nemaju rešenje da priđu kući, probali su čamcima i sajlama, ali nisu uspeli. Meštani predlažu da se pošalje helikopter.

- Četiri kilometra nizvodno od manastira Studenica, ovde je trenutno u velikoj opasnosti porodica koji broji dva člana. Pokušavamo da stupimo u kontakt sa njima i bojimo se za njihovo zdravstveno stanje. Spasilačke ekipe su pokušale da priđu mestu, da ih evakuišemo, za sada nismo uspeli. Očekujemo specijalne jedinice da dođu - rekao je Dragan Jevremović, predsednik MZ Studenica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading