ĐURIĆ SAOPŠTIO PODATKE SA KOSOVA: Izlaznost 60%, SNS 86% glasova

Autor: Tanjug

Vesti

22.06.2020

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izlaznost na parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji bila je blizu 60 odsto, izjavio je danas potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Ðurić i dodao da je najviše glasova osvojila ta stranka.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

Nakon obrađenih svih 140 biračkih mesta na KiM, SNS je na KiM ostvarila 86 odsto glasova izašlih birača, rekao je Ðurić na konferenciji u Beogradu.

Dodao je da je posle izborne liste SNS, na KiM najviše glasova osvojila koalicija SPS-JS (7,8 odsto) dok su sve ostale izborne liste zajedno osvojile 5,83 odsto glasova.


Ðurić, koji je i direktor vladine Kancelarije za KiM, je rekao da je lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" juče ispisala političku istoriju Srbije, kako u centralnom delu zemlje tako i na KiM.

U Srbiji su juče održani redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, a na KiM se glasalo na 140 biračkih mesta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading