(VIDEO) Na izborima u Srbiji ambasadori najmoćnijih sila među posmatračima

Autor: Blic, Republika

Vesti

21.06.2020

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se danas održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, a izbore prati i 3.341 domaćih i 111 stranih posmatrača. Među njima su i ambasadori najmoćnijih svetskih sila.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Među prvima se tim povodom oglasio šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici koji je na svom Tviter profilu objavio fotografiju na kojoj je kartica sa oznakom - međunarodni posmatrač.

- Izborni Dan. Idemo! - napisao je Fabrici u opisu fotografije.

Svojim pratiocima na Tviteru obratila se i ambasadorka Velike Britanije Šan Meklaud koja, takođe, posmatra današnje izbore.

- Dan izbora u Srbiji. Ambasade, uključujući i ambasadu Velike Britanije posmatraju glasanje širom zemlje. Evo nas u Novom Sadu - napisala je ona.

Jedan od poznatijih diplomata u našoj zemlji, američki ambasador Entoni Godfri poželeo je srpskim biračima miran dan izbora.

- Hvala Srbiji na mojoj zvaničnoj akreditaciji za praćenje izbora u Srbiji danas. Moj tim iz Ambasade i ja želimo srpskim biračima odličan i miran dan izbora! - naglasio je Godfri na svom Tviter profilu.

On je zatim podelio sa svojim pratiocima još jednu fotografiju na kojoj je sa svojim sinom.

- Danas mi se pridružio sin, koji je takođe akreditovan za posmatranje izbora - napisao je Godfri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading