Lutovac tvrdi da je "odbranio" DS i da ima većinu na glavnom odboru

Autor: Mediji, Republika

Vesti

21.06.2020

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle serije incidenata sednica glavnog odbora Demokratske stranke je ipak održana. Većinom glasova članova Glavnog odbora Demokratske stranke (GO DS) usvojen je zveštaj predsednika stranke Zorana Lutovca.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

- Uspeli smo da odbranimo DS od Aleksandra Vučića, da ostanemo u bojkotu izbora i nastavimo reformu stranke -  rekao je kratko Lutovac.Pobedu struje koju predvodi Lutovac je proglasila potpredsednica DS Dragana Rakić. Posle glasanja data je kratka pauza.

Na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke u toku je pauza od 20 minuta, koja je proglašena nakon što su protivnici predsednika DS Zorana Lutovca prišli stolu za kojim je sedeo.

Lutovac je izjavio novinarima da je sednicu namerno prekinula mala grupa, od kojih većina nije u Glavnom odboru DS-a, i da je data pauza kako bi se našlo rešenje za njen nastavak.

Prema njegovim rečima sednicu su prekinuli oni koji žele da spreče reforme u DS.

On je rekao da je na početku sednice verifikovan 191 član Glavnog odbora kao prisutan i da je očigledno da većina podržava izveštaj o radu i politiku DS-a.

Po dnevnom redu Lutovac treba da podnese izveštaj o radu.

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) prekinuta je neposredno nakon što je počela pošto su protivnici predsednika stranke Zorana Lutovca prišli stolu za kojim sede Lutovac i durgi potpredsednici.

Salom u kojoj se sednica održava odjekuju zvižduci i aplauzi. Na bini gde se nalaze stolovi za kojima su potpredsednici stranke i Lutovac koji miro stoji, u sali je prisutan veliki broj ljudi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading