Jovanović poručio na glasanju: Političke okolnosti u Srbiji najteže u poslednjih 20 godina

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.06.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Liberalno- demokratske partije Čedomir Jovanović i prvi na listi Koalicija za mir izjavio je posle glasanja da su današnji izbori posebni i teški.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Čedomir Jovanović

- Ne samo što se glasa sa maskom i što smo opterećeni koronavirusom, nego i zbog atmosfere koja vlada u političkom životu zemlje, a na prvom mestu zbog velikih problema koji čekaju svoje odgovore i moraju ih dobiti u danima koji slede - rekao je Jovanović novinarima.

Dodao je da će na te probleme u ime građana odgovoriti vlast koju građani danas biraju.

Jovanović je kazao da na ishod izbora i to što će, kako je naveo, Aleksandar Vučić izaći kao apsolutni pobednik ne utiče samo to što je lider SNS uradio za Srbiju, nego i nedostatak snage i spremnosti dela političke scene da se organizuje i preuzme svoj deo odgovornosti.

Lider LDP je naglasio da odgovornost prati političare, ali i građane koji su, kako kaže, ljuti na srpsku opoziciju i nezadovoljni njenim radom i zbog toga uskraćuju svoju podršku.

- Meni je zbog toga žao, dao sam sve da kažem društvu kojim putem treba da krene i šta nas čeka na tom putu čeka. Od svojih problema niko nije uspeo da pobegne pa neće ni Srbija - rekao je Jovanović novinarima posle glasanja.

Jovanović je kazao da se uvek borio za pravo da u Srbiji građani na izborima odlučuju o svojoj sudbini, a da deo društva bojkotuje izbore zbog odluke pojedinih stranaka da na njih ne izađu jer su, kaže, nezadovoljne okolnostima u kojima se odvija politika u Srbiji.

- Nikada u tom smislu nije bilo teže u poslednjih 20 godina, ali uprkos tome taj teret ne može da nosi niko osim nas - poručio je Jovanović.

Dodao je da je bojkot izbora bila loša odluka koja je dodatno "kontaminirala" odnose među strankama i ljudima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading