Šarčević: U toku istraga o rešenjima kombinovanog testa koja su se pojavila u Novom Pazaru

Autor: Republika

Vesti

19.06.2020

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobilo je informaciju da je u osnovnoj školi u Novom Pazaru neko uspeo danas da fotografiše kombinovani test, a istražni organi ispitaće i profesore i učenike za koje se sumnja da su u tome učestvovali.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

- Obavestili smo policiju, koja već radi proveru. Prema saznanjima koja imamo, fotografisani test, odnosno rešenja bila su dostupna nekolicini učenika. Naime, ostali  učenici, su već bili raspoređeni po učionicama i bez mobilnih telefona. Procedura nalaže da se ispit polaže u učionici sa najviše devet učenika i dva dežurna nastavnika. Osim toga, ispred učionice u kojoj se polaže ispit učenici odlažu lične stvari koje se ne smeju koristiti na ispitu, među kojima je i mobilni telefon - rekao je ministar Mladen Šarčević.

On je izrazio sumnju da je u pitanju "smišljena sabotaža" i ocenio da je u ovome verovatno učestvovalo više osoba.

- Ne želim da prejudiciram, ali ovo nije bilo moguće izvesti bez nečije pomoći. I nastavnici i učenici će imati priliku da sve potanko objasne policiji - kazao je ministar.

Ministar je istakao da je ovaj događaj lokalnog karaktera i da neće uticati na proces sprovođenja završnog ispita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading