NEĆETE DA VIDITE KOSOVO U UN: Predsednik još jednom govorio o putu u Vašington uoči Vidovdana

Autor: Tanjug

Vesti

18.06.2020

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Priznanje Kosova i priznanje članstva u UN nećete da vidite, a videćemo o čemu ćemo da razgovaramo 27. juna u Vašingtonu", rekao je danas predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić povodom najava Hašima Tačija o čemu će se razgovarati u Beloj kući, uz opasku da su razgovori oko Kosova kao igra šaha u kojem on ne želi da pokaže da smo protiv razgovora, i ne želi da se ponašamo kao Hoti i Tači.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić je, u emisiji „Pravi ugao" RTV, upitan kada će građani znati koji su principi o kojima govori, pošto su Avdulah Hoti i Hašim Tači govorili o svojim zahtevima, rekao da Tači i Hoti ponavljaju ono što su principi SAD i Nemačke, a to je nezavisno Kosovo.

- To su govorili i 2013. pred Briselski sporazum, i posle toga. Svake godine po 100.000 to ponavljaju. Ja ništa nisam govorio. Samo sam radio sve što mogu za naš narod na KiM. Uglavnom smo ćutali i pobeđivali ekonomski i ojačavali naše sredine na KiM - podvukao je Vučić.


Idemo dobre vere u razgovore, spremni na kompromis,poručio je. jer je, kaže, od ključnog značaja da niko ne može da kaže da Srbija odbija razgovor, ali i spremni da kažemo šta smo odbili, rekao je Vučić i dodao da ne zna da li Tači obmnajuje javnost, ali da je njegov odgovor da se ne nadaju da će Srbija da prizna Kosovo.

- Idemo uoči Vidovdana, a tada se najbolje vidi - rekao je Vučić i dodao da će njegov princip ili crvena linija biti zastita nacionalnih interesa i da je spreman da plati najvisu političku cenu za interese Srbije.

- Poraza Srbije neće biti iako budem lično ja poražen. Za mene je važno da Srbija ne doživi poraz iz 2010, godine - poručio je Vučić.

Kaže i da će o svemu upoznati građane Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Zoran

18.06.2020 17:31

Dok je Srbije i Vucica , Kosovo nece uci u EU !!!

Dušica

18.06.2020 17:37

Srbija teži da sačuva Kosovo i Metohiju kao svoju pokrajinu. Ipak je ono neraskidivi deo srpskog naroda.

Mile

18.06.2020 17:43

Nacionalni interesi Srbije su sigurni,a poraz Srbije nije opcija.

Nemanja

18.06.2020 17:55

Priznanje Vašington neće dočekati! Mi imamo jasan stav i nikada ga promeniti nećemo!