Stoltenberg: Rešenje je u razgovorima Beograda i Prištine

Autor: Tanjug

Vesti

17.06.2020

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenbreg kaže da pozdravlja incijative za nastavak dijaloga Beograda i Prištine kao jedinog puta ka rešenju kosovskog problema.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jens Stoltenberg

- Pozdravljam činjenicu da Beograd i Priština razgovaraju jer je jedini način da se reše izazovi u regionu i neslaganja oko Kosova u razgovorima o političkom rešenju -  kaže Stoltenberg.

On je nakon dvodnevnih razgovora ministra odbrane NATO poručio da ne želi da spekuliše o ishodu sastanka predstavnika Beograda i Prištine u organizaciji SAD 27. juna, ali i naglasio da pozdravlja dijalog.

- Ne mislim da je to lako, ali je važno da se sastanu. Važno je da se nakon dugog perioda bez pravog sastanka izgleda dijalog nastavlja i to je prvi korak u pravom smeru - poručio je Stoltenberg.

On ocenjuje da su i Beograd i Priština prepoznali da se tenzije moraju smanjiti i da se mora naći put za napredak.

Generalni sekretar NATO naglašava da Alijansa nastavlja da bude prisutna na Kosovu sa 3 do 4 hiljade pripadnika koji obezbeđuju sigurno okruženje za sve grupe na Kosovu.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading