Ministar Vulin uručio Vojnu spomen-medalju izaslaniku odbrane Ruske Federacije pukovniku Sobakinu

Autor: Republika

Vesti

17.06.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim i odlazećim izaslanikom odbrane Ruske Federacije u Beogradu general-majorom Aleksandrom Zinčenkom i pukovnikom Andrejem Sobakinom.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra za politiku odbrane mr Milan Ranković i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

Dosadašnjem izaslaniku odbrane Ruske Federacije pukovniku Sobakinu ministar Vulin je uručio Vojnu spomen-medalju za izuzetan doprinos sistemu odbrane Republike Srbije i zahvalio na odličnoj saradnji, rezultatima i zalaganju koji su značajno doprineli jačanju saradnje u oblasti odbrane između naših prijateljskih zemalja.

Prema rečima ministra Vulina, imenovanjem generala Zinčenka na dužnost izaslanika odbrane, Ruska Federacija je pokazala da pridaje veliki značaj odnosima sa Srbijom. On je iskazao uverenje da će novoimenovani izaslanik svojim radom dati veliki doprinos daljem razvoju saradnje u oblasti odbrane između Srbije i Rusije, poželevši generalu Zinčenku uspeh u obavljanju nove dužnosti.

Na današnjem sastanku, ministar Vulin je zahvalio na stalnoj podršci koju Rusija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i njenih nacionalnih interesa, poručivši da mu je veliko zadovoljstvo i čast zbog ličnog poziva ministra odbrane Ruske Federacije generala Sergeja Šojgua da prisustvuje obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu 24. juna u Moskvi, naročito u vremenu kada postoje pokušaji revizije istorije i prekrajanja istorijskih činjenica.

Zajednički zaključak sagovornika je da se saradnja u oblasti odbrane Srbije i Ruske Federacije konstantno razvija i da je na istorijskom vrhuncu, što potvrđuju brojne aktivnosti u okviru vojnotehničke saradnje, pomoć Ruske Federacije u borbi protiv Kovid-19, kao i zajedničke vežbe oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading