Dačić i Mnatsakanian o otvaranju Ambasade Srbije u Jerevanu po okončanju epidemije

Autor: Republika

Vesti

17.06.2020

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Jermenije Zohrabom Mnatsakanianom.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

Dvojica ministara su tokom razgovora razmenili informacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji i Jermeniji. Ministar Mnatsakanian je naveo da Jermenija i dalje beleži nove slučajeve obolelih od zarazne bolesti COVID-19, ali je izneo uverenje da će se zdravstveni sistem uspešno izboriti sa tim. 

Ministar Dačić je poželeo uspeh na tom planu i preneo da se epidemiološka situacija u Srbiji značajno popravila, što je dovelo do ublažavanja restriktivnih mera koje su ranije uvedene. 

Ministri Dačić i Mnatsakanian su izrazili nadu da će, po uspešno okončanoj borbi sa virusom, Srbija i Jermenija nastaviti da unapređuju bliske i prijateljske odnose. 

Ministar Mnatsakanian je istakao da  otvaranje Ambasade Republike Srbije u Jerevanu predstavlja važan korak u jačanju bilateralne saradnje i izrazio je nadu da će po okončanju epidemije COVID-19 ministar Dačić posetiti Jerevan, kako bi njih dvojica svečano otvorili Ambasadu, kao što je ranije bilo planirano, ali je zbog izbijanja epidemije odloženo. 

Ministri su konstatovali i da u oblasti privrede postoji prostor za intenziviranje bilateralne saradnje, te da činjenica da je između dve države na snazi bezvizni režim može pružiti značajan podsticaj na tom planu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading