MORA LI SRBIJA DA BIRA IZMEĐU SAD I RUSIJE? Sergej Lavrov je dao nedvosmislen odgovor na to pitanje

Autor: Tanjug

Vesti

16.06.2020

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Balkanske zemlje ne bi trebalo da budu suočene sa fiktivnim izborom između saradnje sa Rusijom i odnosa sa zapadnim državama", izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Sergej Lavrov

Posle telefonskog razgovora sa visokim komesarom Evropske unije za spoljnu poltiku i bezbednost Žozepom Borelom, Lavrov kaže da mu je skrenuo pažnju i na neophodnost primene sporazuma postignutih između Beograda i Prištine pre nekoliko godina.

- Razgovarali smo o situaciji na Zapadnom Balkanu, posebno u svetlosti moje predstojeće posete Srbiji - rekao je Lavrov, preneo je TAS.

- Ponovili smo našim partnerima iz EU naše principe da zemlje iz ovog regiona ne bi trebalo da se suočavaju sa fiktivnim izborom između Zapada i Rusije - istakao je on.


Prema njegovim rečima, svi žele da evropske zemlje imaju multivektorsku politiku maksimalno otvorenu za dijalog sa svima onima koji su spremni na takav dijalog na osnovu jednakosti i obostrane koristi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading