Potpredsednik naprednjaka za Srpski telegraf: Samo je kampanja SNS bila pozitivna

Autor:

Vesti

17.06.2020

05:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Miloš Vučević u poslednjem predizbornom intervjuu poručuje da očekuje pobedu SNS. Ipak, upozorava i da je utakmica završena onda kad sudija odsvira kraj.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Kako kaže naš sagovornik, kampanja nije bila laka zbog specifičnih okolnosti u kojima se odvijala.

*Izborna kampanja je na samom kraju, kako je ocenjujete i šta očekujete od izbora u nedelju?

- Očekujem pobedu, naravno. Ali utakmica je dobijena tek kada sudija odsvira kraj. Nisu nas uljuljkali rezultati istraživanja i one ocene kako je unapred poznat pobednik izbora jer smo svesni da bi se svi za sekundu ujedinili da sruše Aleksandra Vučića i SNS. I na ovim, kao i na svim prethodnim izborima svi idu protiv nas. Ovo je za nas jedna teška kampanja, ne samo zbog specifičnih okolnosti u kojima se dešava već zato što je svaka kampanja teška za one koji pred građane izlaze sa ozbiljnim rezultatima i kandiduju ozbiljne programe.

*Da li se slažete s ocenom da je ovo bila najmirnija kampanja do sada i da je mnogo burnije bilo na opozicionoj bojkotaškoj sceni, gde su svađe bile, takoreći, svakodnevne?

- Ne. Svi su gađali SNS, na razne načine, a sad su za to imali prostora više nego ikada. Mediji su otvoreniji nego ikad, a vidite da u njima ima najmanje predstavnika SNS. Drugima je očigledno sve dozvoljeno - i da prekrajaju granice Srbije, i da iznose laži i uvrede na naš račun. Pogledajte čime se bave mediji koje finansiraju i kontrolišu ti koje pominjete. Prate, špijuniraju i crtaju metu na čelu sinu predsednika države. Kažite mi gde to ima? Jedino smo mi vodili mirnu i pozitivnu kampanju, nismo vređali ničiju decu, nismo pravili spotove i dokumentarce sa temom nečije ružne prošlosti. Koliko god smo imali prostora, predstavljali smo naše rezultate, promovisali program i mlade ljude na našim izbornim listama koji imaju veliki potencijal i siguran sam da će uneti novu energiju na srpsku političku scenu.

Jaka ekonomija i jaka Srbija garant su jake pregovaračke pozicije po pitanju Kosova

*Kako uopšte posle svega vidite ideju bojkota?

- Od koga je i ne čudi kako je prošla. Bojkot je potpuno deplasirana priča. Poništili su ga oni koji su ga proglasili jer direktno ili indirektno učestvuju na izborima. Činjenica je da ima 21 proglašena lista na izborima za Narodnu skupštinu i na stotine lokalnih lista na izborima za odbornike u skupštinama gradova i opština. I to potvrđuje da je bojkot promašena tema.

*Mediji vas pominju kao jednog od kandidata za premijera. Kako se osećate kad pročitate tako nešto?

- Svaki put dajem isti odgovor, SNS nije stranka koja se bavi kadrovanjem po kladionicama i u medijima. Sve ide nekim svojim redom. Sada smo potpuno posvećeni kampanji, a kad prođe 21. jun, biće otvorene i druge teme, pa i te kadrovske.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Zašto treba zaokružiti broj 1

*Navedite nam tri glavna razloga zbog kojih bi na republici, ali i na lokalu, građani trebalo da zaokruže broj 1?

- Zato što je jedino Srpska napredna stranka garancija budućnosti. Građanima smo pokazali da smo spremni i sposobni da zemlju izvedemo iz ekonomskog bespuća, da jednako snažno razvijamo i njenu privredu i međunarodni ugled, uz očuvanje mira i stabilnosti, koji su osnova garancije budućnosti. Srbija ne sme da stane, a jedino SNS, predvođen našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, ima tu snagu da dalje razvija ekonomiju koja automatski podiže sve standarde. Zaokruživanje broja 1 je zaokruživanje budućnosti Srbije, zemlje prosperiteta u kojoj više niko ne brine da li će imati posao i moći da prehrani porodicu, zemlje iz koje se više ne odlazi, već se u nju vraćaju i oni koji su nekada otišli trbuhom za kruhom. I predsednik Vučić je jasno poručio da u Srbiji koju mi gradimo niko neće biti zapostavljen i zaboravljen.

*Ko bi mogao biti najprijatnije, a ko najneprijatnije iznenađenje izbora?

- Ne bi bio red da kvarimo iznenađenje. Neko nudi iznenađenja i kombinacije, a SNS nudi odgovornost i stabilnost.

*Iza vas stoje ozbiljni rezultati u Novom Sadu u protekle četiri godine. Na šta ste najponosniji?

- Protekle četiri godine su nastavak izgradnje jednog novog Novog Sada na temeljima koje smo postavili pre osam godina, kada je SNS preuzeo vlast u gradu. Održali smo finansijsku stabilnost i novac Novosađana usmerili isključivo na razvojne projekte, pomerili smo standarde u svim oblastima života i pozicionirali naš grad kao jedno od najpoželjnijih mesta i za ulaganje kapitala i za turističke posete. Ostaće zabeleženo da je Novi Sad doživeo najveći investicioni ciklus u svojoj novijoj istoriji. Imamo novi Žeželjev most i pripremo se za izgradnju sledećeg, nove bulevare i puteve, komunalnu mrežu, novu muzičku i baletsku školu, vrtiće, škole.. Nezaposlenost je ispod devet odsto, a demografska slika sve bolja. Sve ove godine smo na najbolji način predstavljali svoju zemlju i na ponos svih građana Srbije poneli titule Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture.

Očekujem pobedu, naravno. Ali utakmica je dobijena tek kada sudija odsvira kraj

*Predsednik Vučić poručio je da nam je potrebna izrazito jaka vlada jer nas očekuju teški pritisci vezani za Kosovo. Kako vidite takvu poruku?

- Upravo kako je i rečeno. Izuzetno je važno da Srbija nastavi snažno ekonomski da se razvija, za šta nam je potrebna jaka vlada koja može da, u punom kapacitetu, nastavi sprovođenje programa "Srbija 2025". Jaka ekonomija i jaka Srbija garant su jake pregovaračke pozicije jer takvu Srbiju međunarodna zajednica posmatra drugim očima. Sad je to potpuno drugačija vizura, a ne kao nekad kad su nas posmatrali kao siromašnu zemlju i monetu za lako potkusurivanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Milan Jovanović

17.06.2020 07:41

Narod će to umeti da ceni i narod veruje u budućnost. A mi građani ćemo svakako podržati Srbiju koja se gradi a ne koja ide putem prošlosti.

Blagomir

17.06.2020 07:43

Upravo tako, kampanja je bila vrh apsolutno vas podržavam vi ste jedini i pravi borci za ovu zemlju i za ovaj narod. Srbija to ume da ceni mi građani to umemo da ocenimo. Puna podrška za vas.

Uros

17.06.2020 07:47

SNS je najozbilnija partija u Srbiji pa se tako odnosi prema svemu pa i predizbornoj kampanju u specificnim uslocima.

Ilija

17.06.2020 07:48

Tacno tako, niko nije vredjan, nikome nije preceno niti su kome dirana deca. Za pohvalu.