Dačić: Grčka najavila da će Srbija imati tretman kao članice Šengena

Autor: Tanjug

Vesti

16.06.2020

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su svi građani Srbije koji su čekali na bugarsko-grčkoj granici ušli u Grčku i najavio da bi ta zemlja uskoro trebalo formalno da objavi da se Srbi izuzimaju od odluke da u Grčku mogu ući samo građani EU.

RepublikaFoto: TANJUG/MSP/OGNJEN STEVANOVIC
Ivica Dačić

Dačić je za TV B92 rekao da sada ostaje da se vidi kako će se regulisati prelazak preko granice sa Severnom Makedonijom, kao i avionski saobraćaj.

Objasnio da je do nesporazuma oko puštanja srpskih državljana u Grčku došlo zbog, kako je rekao, dve političke strukture u toj zemlji.


Navodi da Grčka s jedne strane ima "neke svoje želje", a s druge strane i određene obaveze prema EU.

- Jedan deo te političke strukture su premijer i ministar spoljnih poslova Grčke koji su rekli Vučiću i meni da jedva čekaju da otvore granice i da će naši građani moći slobodno da dođu, a postoji druga struktura, Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje ide ka EU i koje je dala instrukcije da ono što su govorili da će početi 15. juna produžili na 30. jun - rekao je Dačić.

Kaže da je ta instrukcija podrzumevala da mogu u Grčku da ulaze samo građani EU, odnosno članice Šengena.

Dačić je istakao da građani Srbije ne bi bili pušteni u Grčku da srpska vlast nije urgirala.

- Oni su sinoć pustili sve ljude koji su bili na bugarskoj granici i najavili da će puštati i dalje, a rekli su i da će uskoro izaći u službenom listu da će građani Srbije biti izuzeti od te zabrane i da ćemo imati isti tretman kao članice Šengena - naveo je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading