Đukanović o pitanju KiM: Hrabro idemo u borbu, svesni da imamo za šta da se borimo!

Autor:

Vesti

15.06.2020

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član GO SNS Vladimir Đukanović obratio se političarima iz bivše vlasti povodom pitanja Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladimir Đukanović

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Svi vi koji ste nam govorili da je Kosovo "demokratsko pitanje", kako se borite za "više od autonomije, a manje od nezavisnosti", vi koji ste pobegli glavom bez obzira iz zemlje kada je došlo do proglašenja nezavisnosti tzv.Kosova i jedino što ste učinili kao odgovor na tu svinjariju zapalili ste Bajrakli džamiju u Beogradu, vi koji ste nas uništili sa idiotiskim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde i koji ste gubili nadležnost po nadležnost kroz pojedinačne pregovore koje ste vodili, te na taj način nam uspostavili granice i carine, vi u čije vreme je Kosovo dobilo priznanje od koga je htelo, e vi takvi koji ste najčešće gledali kako da pitanje Kosova i Metohije skinete sa vaše grbače, VI NEMATE PRAVO NIKOG DA PROZIVATE ZA BILO ŠTA. Posebno nemate pravo da vi nekom spočitavate izdaju, jer taj kome to spočitavate je uspeo da od 18 zemalja izdejstvuje povlačenje priznanja nezavisnosti, da temu Kosova i Metohije vrati za pregovarački sto, da popravi poziciju Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji. Taj kome to spočitavate neće da se sklanja kao vi, već hoće hrabro da se uhvati u koštac sa tim problemom i da proba da pronađe podjednako bolno rešenje i za Srbe i za Šiptare, ali rešenje koje našoj deci neće ostavljati u amanet sukobe. Dok vi čekate da se "oklizne" na toj temi kako bi se potencijalno dograbili fotelje, pa čak i sve otvorenije navijate da nam se pozicija još više oteža, mi ćemo sa tim čovekom da radimo i da se borimo za naš narod i Kosovo i Metohiju bez ustezanja i bez laganja naroda kao što ste to vi činili. U tome se ogleda odgovornost državnika.

Zato, hrabro idemo u tu borbu, svesni krajnje nepovoljne situacije u kojoj se nalazimo, ali puni svesti da imamo za šta da se borimo. Borimo se za budućnost Srbije i naše dece.
Živela Srbija!"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
BozaB

15.06.2020 11:14

Predaja nikada nije bila opcija niti ce to biti. Boricemo se svim raspolozivim sredstvima.

Zoran

15.06.2020 11:18

Kosovo je jedno kompleksno pitanje , gde velike sile vide svoje intrese. Na nama je da se borimo i cuvamo svoje nacionalne intrese.

vojislav

15.06.2020 11:22

Mislim da je svakom stanovniku Srbije u interesu da sacuvamo Kosovo, nase svetinje, postojanje, kulturu, jezik i istoriju!

lak

15.06.2020 11:22

Srbija ce iz te borbe izaci kao pobednik.....