Beogradski odbor SNS-a poručio: Jasno je ko kontinuirano radi na stvaranju bolje budućnosti

Autor: Republika

Vesti

15.06.2020

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U poslednjih šest godina izgrađeno je i obnovljeno 345 km vodovodne mreže, a do kraja godine biće rekonstruisano još 90 km cevovoda. Takođe, novopoloženo je i obnovljeno 19 km magistralnih cevovoda, a izgrađeno i rekonstruisano preko 50 km kanalizacione mreže", podsetio je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragan Đorđević.

RepublikaFoto: Promo foto/Tanjug
Foto: Ilustracija

- Regionalni cevovod Makiš – Mladenovac, koji se konstantno nadograđuje i proširuje, pušten je u funkciju, dok je najveća fabrika za proizvodnju pijaće vode na Makišu modernizovana u skladu sa svetskim standardima - rekao je Đorđević i podsetio da je postrojenje „Makiš 2“ pušteno u rad posle punih 10 godina neopravdano duge izgradnje.

- Instalirana su nova postrojenja za hlorisanje, UV dezinfekciju, doziranje ugljendioksida i korekciju PH vrednosti vode i proizvodnju kiseonika medicinske čistoće za ozonizaciju vode. Kapaciteti Makiša povećani su za 1.000 litara u sekundi izgradnjom dva nova cevovoda za dopremanje rečne vode i revitalizacijom desetina Reni bunara - naveo je Đorđević i dodao da je time po prvi put od 2004. godine zaustavljen proces pada prerade bunarske vode.

Prema Đorđevićevim rečima u okviru fabrike Makiš, u toku je i rekonstrukcija filterskog postrojenja "Jezero", a značajno su povećani kapaciteti proizvodnog pogona "Vinča".

- Puštena je u rad nova crpna stanica „Zuce“ i rezervoar „Topčiderska zvezda“, koji je pretio da postane promašena investicija pošto je od 2010. godine, kada je izgrađen, bio van funkcije“, naveo je Đorđević i dodao da je u toku izgradnja nove crpne stanice „Vračar“ i rekonstrukcija crpne stanice „Lešće“.
Takođe, u planu za izgradnju su i magistralni cevovodi preko Mosta na Adi i Pupinovog mosta, kao i produžetka magistralnog cevovoda duž Zrenjaninskog puta, a potpisani su i ugovori za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu, kao i ugovor o kreditu za izgradnju kanalizacije za naselja na levoj obali Dunava. Iz svega navedenog, jasno je, da predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka kontinuirano rade na stvaranju bolje budućnosti za sve naše građane - zaključio je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Jsjjs

15.06.2020 07:32

Zna se, sadasnja vlada obavlja jako odgoviran posao za dobrobit Srbije

lak

15.06.2020 07:36

SNS ima jedan program a to je bolji i lepsi zivot gradjana Srbije ....

BozaB

15.06.2020 07:38

Zajedno cemo graditi bolju Srbiju i bolju buducnost za nasu decu.

Veliša

15.06.2020 07:42

Može šta ko god da priča rezultati stoje iza svega. Ponosim se na sve što je urađeno u našoj zemlji. Srbija je napredovala u svakom pogledu brže jače i bolje.