Putin otkrio kako je doneta odluka o zauzimanju aerodroma Slatina u Prištini

Autor: Sputnjik

Vesti

14.06.2020

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, govoreći o događajima 1999. godine, kada je prištinski aerodrom "Slatina" na Kosovu i Metohiji zauzeo kombinovani bataljon ruskih vazduhoplovnih snaga, rekao da su od njega tražili mišljenje o mogućnosti izvođenja te operacije, a da je on odgovorio da je, ako je svrsishodno, treba sprovesti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

 

Putin je, u intervjuu za TV Rusija 1, na pitanje ko i kako je doneo odluku o zauzimanju aerodroma, ispričao da je tada bio sekretar Saveta bezbednosti i da mu je tadašnji načelnik Generalštaba ruske vojske general Anatolij Kvašnjin rekao da postoji ideja da bude zauzet aerodrom Slatina, prenosi Sputnjik.

 

 

Na pitanje ''Zašto?'' odgovorio je da je očigledno da će Rusi odatle jednom morati da odu, ali će imati nešto za pregovaranje.

Putin je dodao da zna da se Kvašnjin nije usudio da to koordinira sa visokim zvaničnicima, uključujući Ministarstvo odbrane Rusije, ali to je učinjeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading