Lajčak u ponedeljak u Prištini: Evo sa kim će se sastati i šta će biti teme razgovora

Autor: kosovo-online.com

Vesti

11.06.2020

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija specijalnog predstavnika EU za dijalog Kosova i Srbije nije još tačno precizirala datum posete Miroslava Lajčaka Kosovu, ali prištinska Koha u današnjem broju otkriva iz svojih izvora da će slovački diplomata doputovati u ponedeljak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miroslav Lajčak

Koha prenosi da će zbog još aktuelnih ograničenja u putovanjima Lajčak doći letom do Tirane, a potom kolima za Prištinu. Kako se navodi, ostaće na Kosovu do četvrtka, i imaće brojne sastanke u okviru priprema za nastavak dijaloga.

Nezvanično je dogovoreno da će se sastati sa premijerom Avdulahom Hotijem, ali ostaje nejasno da li će moći da se sastane i sa predsednikom Tačijem, koji i dalje odbija sastanke sa Lajčakom, podsećajući da je Slovačka protivnik nezavisnosti Kosova.

Takav stav Tačija naljutio je neke diplomate iz EU, koji kažu da "ne znaju zašto se Tači ponaša ovako", ali "da se nadaju da će i on sarađivati sa Lajčakom, koji ima podršku država EU".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading