KINA POZDRAVLJA VUČIĆA I SRBIJU

Autor: Tanjug

Vesti

19.10.2017

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Kine Li Mančanga, koji mu je predao pisma kineskog predsednika Si Đinpinga i premijera Li Kećijanga.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Mančang prenosi pozdrave srpskom predsedniku

Ambasador Kine je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika i premijera Kine i naveo da Si Đinping ističe izuzetne i "svevremenske i prijateljske" odnose Kine i Srbije.

- Gospodine predsedniče, zahvaljujući vašem ličnom zalaganju, vaša cenjena država aktivno učestvuje u izgradnji inicijative 'Jedan pojas, jedan put', u čemu Srbija igra posebnu i važnu ulogu, što ja visoko cenim - poručio je Si Đinping.

Predsednik Kine je istakao i da pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa.

- Želim da sa vama neprekidno učvršćujem naše svevremensko prijateljstvo bez obzira na promene na međunarodnom planu, da zajedno svestrano učvršćujemo uzajamno korisnu saradnju u svim oblastima, jačamo razmenu iskustva u upravljanju državom i podstičemo stabilan razvoj Kine i Srbije, kako bismo doneli sreću našim narodima i državama - naglasio je predsednik Kine, prenosi se u saopštenju Kabineta predsednika Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

 

Mančang je predsedniku Srbije preneo i zahvalnost kineskog predsednika i premijera na čestitkama i pozdravima koje im je uputio pred 19. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine.

- Reči predsednika Sija su za nas melem i mnogo nam znače i beskrajno mu hvala što je tako okarakterisao odnose sa Srbijom - uzvratio je Vučić i čestitao na odlukama usvojenim na kongresu, koje su, ocenio je, prekretnica za budućnost Kine, ali i sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Nenad

19.10.2017 11:56

Kina je iskren prijatelj Srbije, zajedno sa Kinom mozemo mnogo toga da postignemo

HOKI PINER

19.10.2017 12:12

Kina je ekonomska sila broj 1 i njena podrška Srbiji je vrlo značajna.

Kaca

19.10.2017 12:13

Partnerstvo Kine i Srbije ide u pravom smeru!

sandra

19.10.2017 12:16

Kina i Srbija su najbolji prijatelji!