OČAJNIČKI POTEZI: Šešelj udario na desnicu, boji se debakla na izborima!

Autor:

Vesti

11.06.2020

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, suočen sa mogućim debaklom na predstojećim izborima 21. juna, povlači očajničke poteze i služi se niskim udarcima, kao što je radio i tokom cele političke karijere.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vojislav Šešelj

Naime, Republička izborna komisija je odbila da proglasi izbornu listu "Pokret Levijatan - živim za Srbiju Pavla" Bihalija i dr Jovane Stojković jer je protiv glasala članica RIK Željka Radeta, sestra poslanice radikala Vjerice Radete.

Ona je u obrazloženju navela da ta lista za mesec i po dana nije uspela da sakupi 10.000 potpisa, a onda je za samo dva dana sakupila 4.000, aludirajući da pokret nije sam skupljao potpise i time je prekršio zakon. Ipak, lista ove grupe građana je posle prigovora potvrđena na sledećoj sednici.

- Pre nego što su nokšir-majstori "saznali ono što svi znaju" i zakinuli nam glas u RIK, oglasio se Danas, list koji niko ne čita, koji je paranormalnim sposobnostima predvideo da nećemo moći da dopunimo potpise, uz vapaje drugosrbijanaca da nas neko zaustavi - napisala je na Tviteru dr Jovana Stojković i poručila da su ipak pobedili.

Politikolog Jelena Vukoičić za Srpski telegraf kaže da se vodi ogorčena borba među desničarskim partijama i koalicijama jer je njihovo biračko telo malo, pa je i snižen cenzus od tri odsto teško dostižan.

- Gospodin Šešelj je potpuno svestan da mu je ovo poslednja šansa da uđe u parlament jer je njegova politika praistorijska. Ne želi da izađe iz Skupštine i izgubi četiri godine privilegija i plata. Svestan je da nekada moćna stranka sada odumire i da će uskoro nestati sa političke scene - smatra Vukoičićeva.

Dodaje da je sniženi cenzus borbu za ulazak u parlament učinio oštrijom i prljavijom jer su svima šanse podjednako slabe.

- Treba očekivati rast tenzija sve do samog dana izbora i sredstva se neće birati - zaključuje naša sagovornica.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, smatra da podmlađivanje SRS, koje je Šešelj započeo njegovom biračkom telu neće prijati.

- Postoji određen broj birača koji glasa za te ekstremnije stranke. Lider radikala je dobijao pažnju kao skandal-majstor, nastupom koji je bio u postupcima i izjavama ekstreman. Moguće je da tradicionalno biračko telo koje je ostalo lojalno radikalima to ne prepozna i to je razlog njegovog straha od prelaska cenzusa - kaže Vuković.

Podržao Sergejevu politiku

Pokret Levijatan - živim za Srbiju optužio je Šešelja da radi za strane službe i da nema nikakve veze sa patriotizmom jer su predstavnici njegove stranke u RIK pokušali da obore njihovu, a glasali su za potvrđivanje liste Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

- Kada se pogleda program PSG, a to su nezavisno Kosovo, ulazak Srbije u NATO, nezavisna Vojvodina, ukidanje Republike Srpske i prekid saradnje sa Rusijom, jasno je za koga lider radikala radi. Za interese Srbije sigurno ne - saopštio je ovaj pokret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading