DAČIĆ U BAGDADU: Molitva i sastanak sa bivšim studentima SFRJ

Autor: Tanjug

Vesti

19.10.2017

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je u Bagdadu mitropliju i crkvu Sv. Đorđa i sastao se sa bivšim studentima koji su se školovali u SFRJ, kao i iračkim privrednicima.

RepublikaFoto: Tanjug
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Dačića je u crkvi sa životom malobrojnih hrišćana u Iraku upoznao poglavar Pravoslavne mitropolije u Bagdadu Gatas Hazim.

Svojom posetom, ministar Dačić pružio je punu podršku životu, radu i opstanku hrišćana na Bliskom istoku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. 

U zajedničkom molebanu ministar Dačić i mitropolit su se pomolili za mir na prostorima Bliskog istoka i Balkana.

Tokom boravka u Bagdadu, šef srpske diplomatije sastao se i sa predstavnicima Udruženja studenata, koji su studirali u SFRJ, i sa generalnim sekretarom Federacije privrednih komora Abdulom Huseinom Mubarakom i predsednikom Federacije komore Džafar Al-Hamdanom i grupom iračkih privrednika.

Predstavnici studenata su u kraćem razgovoru evocirali uspomene na vreme njihovog studiranja u Beogradu i podsetili na značajnu privrednu saradnju između dve države tokom druge polovine 20. veka.

Mubarak i Al-Hamdan su ukazali na velike mogućnosti za povezivanje dve privrede i važnost nastupa srpskih firmi u nastupajućoj fazi obnove i izgradnje Iraka.

Ministar Dačić je prisutne privrednike iz Federacije i Udruženja studenata upoznao sa tekućim stanjem privredne saradnje između dve države i oblastima saradnje za koje srpska privreda ima potencijala. On danas završava dvodnevnu posetu Iraku tokom koje se sastao sa najvišim iračkim zvaničnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading