KOSOVO JE SRBIJA! Premijerka oduvala Hotija: Slažemo se - nema razgovora o teritorijama!

Autor: Tanjug

Vesti

10.06.2020

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slažemo se u potpunosti u tome da nema razgovora o teritorijama i promeni granica, Kosovo je Srbija, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić, povodom platforme za dijalog koju je izneo novi predsednik vlade privremenih instituacija u Prištini Avdulah Hoti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

- Želim da se zahvalim gospodinu Hotiju što je pojasnio još jednom da nema potrebe da se razgovara o teritorijama. Mislim da se sa tim slažemo mi i otprilike 70 odsto svetske populacije, a slaže se i većina zemalja u UN - rekla je Brnabić za Tanjug dodajući da o tome govori i Rezolucija UN 1244.

Izrazila je zahvalnost što je time priznao i prihvatio da razgovora o teritorijama nema, da je takozvana Republika Kosova nepostojeća i da je teritorija Republike Srbije kao što je bila.


- Mislim da bi za ceo region, ali i svet destabilizaciju značilo ako bi se razgovaralo o promeni granica - naglasila je Brnabić.

Podsetila je da 70 odsto svetskog stanovništva, to jest 96 članica UN, kao i Rezolucija 1244 ne priznaje takozvanu Republiku Kosovo.

- Vidim da to prihvata i gospodin Hoti. Nema razgovora o teritorijama i granicama. Hvala mu na tome - podvukla je Brnabić.

Hoti je danas predstavio platformu za dijalog sa Beogradom, istakavši da će dijalog voditi on i da u njemu “teritorijalni integritet” neće biti tema.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading