(FOTO) Dačić na predizbornoj konvenciji SPS-a poručio: Moji rezultati su moja kampanja!

Autor: Tanjug

Vesti

07.06.2020

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je večeras da su rezultati koje je do sada postigao njegova kampanja i kampanja liste SPS i Jedinstvena Srbija (JS) koju predvodi.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Predizborna konvencija SPS-a

Na centralnoj predizbornoj konvenciji liste SPS-JS na beogradskom stadionu Tašmajdan, on je istakao da su stavovi koalicije SPS-JS jasni - najvažnija je otadžbina, uz principe socijalne pravde i jednakosti za sve građane.

- Moji rezultati su moja kampanja - vizna liberalizacija koju sam potpisao kao ministar spoljnih poslova, otvaranje pregovra sa EU, potpisan sporazum o brzoj pruzi Beograd-Budimpešta… Stigao sam svuda, 108 zemalja sam obišao, išao 30 puta oko zemljine kugle u kilometrima, da bih stigao gde ranije drugi nisu, da razgovaram sa zemljama da preispitaju poziciju o Kosovu - rekao je Dačić.


Dodao je da će ostati upisano da je u ovo vreme 18 zemalja povuklo priznanje Kosova kao nezavisne države, da Kosovo nije ušlo u Unesko, Intepol… Podsetio je da u 75 zemalja građani Srbije mogu da putuju bez viza, da je kao prvi ministar spoljnih poslova posetio Kinu tokom epidemije Kovid 19, kako bi pokažao "čelično prijateljstvo" dve zemlje.

Zato, kaže, ne bi ni učestvovao u kampanji, da to ne čine i drugi, jer sve što ima da kaže, “pokazuje svaki dan na radnom mestu, boreći se za interese Srbije”.

- Ja ovde ne govorim zbog kampanje, već da pokažemo građanima koliko nam je stalo do načionalnih i državnih interesa - rekao je Dačić.


On je istakao i da su stavovi liste SPS i JS jasni - da su, "pre svega, patriote i da im je najvažnija otadžbina Srbija”.
RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ivica Dačić

Dačić konvenciju završio u svom stilu - pesmom!

Lider SPS-a Ivica Dačić završio je večerašnju predizbornu konvenciju na Tašmajdanu u svom stilu - uz pesmu “Tamo daleko”.

Dačić je na kraju obraćanja pozvao sve okupljene da zapevaju zajedno.

- Uradiću nešto što nijedan političar do sada nije, ali možda će od sada - rekao je Dačić i zapevao “Tamo deleko”, a kapela.

Konvencija je, zatim, završena uz vatromet.

Prema njegovim rečima, osnovni temelji SPS-a su socijalna pravda i jednakost za sve građane, besplatno zdravstvo i školstvo.

- Napredak Srbije, investicije, regionalni razvoj i, pre svega, mir, temelji su naših principa - istakao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading